Published On: joi, Feb 14th, 2013

SOC: Medicul Calin Dobos nu avea aviz DSP pentru operatii estetice

Share This
Tags

* Conform documentelor depuse la DSP Galati, singurul medic care are dreptul sa efectueze  interventii de chirurgie plastica si estetica la clinica privata “Hyperion” este un specialist din Bucuresti! * Medicii legisti au venit si ei cu un verdict dur dupa autopsia tinerei moarte in urma liposuctiei: femeia a decedat din cauza complicatiilor survenite dupa interventia la clinica dr. Calin Dobos *

Directorul DSP Galati, doctorul Valentin Boldea, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila, privind legalitatea operatiilor estetice efectuate la clinica galateana: “In evidentele noastre, doctorul Calin Dobos figureaza  ca lucreaza doar in cabinet dentar, avand specializarea buco-maxilo-faciala”.

Reprezentantul clinicii galatene “Hyperion” era obligat sa depuna documente doveditoare la Directia de Sanatate Publica pentru a autoriza operatiile estetice, potrivit carora medicul Calin Dobos ar fi avut dreptul sa faca la centrul “Hyperion” operatii de chirurgie estetica, precum implanturi, liposuctii sau rinoplastii. Actele necesare fiind: certificatul eliberat de Colegiul Medicilor pentru specializarea medicului, avizul Colegiului Medicilor pentru ca dr. Dobos sa functioneze in cadrul clinicii “Hyperion” precum si contractul de colaborare al acestuia cu clinica. DSP a instiintat conducerea clinicii unde tanara Irina Ciuraru din Braila , a efectuat operatia de liposuctie in urma careia a decedat, ca pana maine are termen sa depuna toate aceste documente. Mentionam ca documentatia nu a mai fost actualizata din 2010, desi orice clinica sau cabinet are obligatia sa comunice de indata orice modificare care apare in statut sau in organigrama.

* Rudele tinerei decedate il acuza pe medic ca nu avea drept de practica *

“Ne-a spus cineva mare ca el nu avea voie sa faca operatie de asta de liposuctie. Cica sa verificam, ca nu are el tot ce ii trebuie ca studii”, a spus Daniel Ciuraru in seara in care a aflat ca i-a murit sora.

Colegiul Medicilor Galati a refuzat sa faca orice declaratie pe tema studiilor doctorului Calin Dobos, desi Colegiul i-a dat dreptul de libera practica. Dr. Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Publica Galati, a aratat ca, in actele prin care clinica de chirurgie e acreditata, dr. Calin Dobos este trecut a avea ca si competenta chirurgia buco-maxilo-faciala, in timp ce alt medic avea competente de chirurgie plastica. Pana la urma doar presedintele Colegiului National al Medicilor, dr. Vasile Astarastoaie, a aratat ca medicul Calin Dobos are si studii in chirurgie plastica. De fapt doctorul a terminat rezidentiatul cu specializarea chirurgie plastica dar nu a dat examenul. Legea europeana ii da dreptul sa opereze singur, dar legea romaneasca a sanatatii ii permite sa opereze doar sub supravegherea altui medic.

* Parchetul  Galati ancheteaza clinica Hyperion pentru ucidere din culpa *

In paralel cu acest caz, Parchetul de pe langa Judecatoria Galati a inceput anchetarea personalului clinicii de chirurgie estetica, acuzatia fiind ucidere din culpa.

“Ne-am autosesizat dupa ce au aparut informatii in presa legate de acest caz dar si in urma decesului Irinei Fanica Ciuraru. Exista suspiciuni asupra posibilitatii existentei unei culpe medicale. Deocamdata ancheta ii vizeaza pe toti angajatii clinicii, nu un singur medic”, a declarat pentru cotidianul Viata Libera, Ionel Galca, prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.

* Verdict: Irina a murit cu intestinul perforat *

Moartea Irinei Ciuraru face acum obiectul unei duble anchete. Pe de o parte, a Colegiului Medicilor, iar pe de alta parte, a Politiei si Parchetului, care s-au autosesizat in acest caz catalogat ca moarte suspecta.

Deocamdata, medicii legisti de la Galati si-au dat verdictul, iar acesta nu ii este deloc favorabil medicului Calin Dobos. Specialistii sustin ca Irina Ciuraru a murit “in urma unui soc toxico-septic cauzat de bronhopneumonie, pe fondul unei peritonite generalizate cu abces, consecutiva unei perforatii enterale post-lipoaspiratie abdominala”, conform cotidianului Viata Libera Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-