Published On: Soare, Feb 10th, 2013

Simionescu si Nicusor Constantinescu se cearta pe capitala Regiunii Sud-Est

Share This
Tags

*Primarul Brailei, Aurel Simionescu apara proiectul de rezgionalizare, cu Braila capitala a Regiunii Sud-Est*

Desi Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta a atacat in termeni duri varianta ca Braila sa fie capitala de regiune, Simionescu nu intarzie sa ii dea replica prim-vicepresedintelui PSD Constanta.

Constantinescu a precizat ca exclude orasele de tipul Brailei pentru a fi capitale de regiune, motivand ca acestea “nu pot functiona”.

“Este exclus sa vedem capitale de regiune la Braila, Calarasi, sunt niste aberatii, nu pot functiona. Nu se poate asa ceva, au fost stabilite politic cand s-au constituit regiunile de dezvoltare in 1997 si au ramas asa de la sine”, a declarat presedintele CJ Constanta.

Primarul Simionescu a dat replica, sustinand ca „alegerea Brailei ca si capitala regionala urmeaza o cale naturala”. Edilul brailean este de parere ca „Braila este echidistanta si ca pozitie geografica si ca relatii.”

„Noi am construit aici o intreaga retea si toate celealte cinci judete au fost multumite. Nu e vorba de cat de dezvoltata e o zona, dar e vorba ca acea zona poate asigura serviciile necesare unei capitale regionale. Si Constanta poate fi un centru economic, dar Braila este un pol cultural. Are si infrastructura necesara, e si dezvoltata, avem si relatii bune, e si in centrul regiunii”, a subliniat Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-