Published On: mar, Feb 19th, 2013

Simionescu scutura conducerea Spitalului “Sf. Pantelimon”

Share This
Tags

* Edilul Aurel Simionescu este nemultumit de conditiile devastatoare din Spitalul “Sf. Pantelimon” si da vina pe toti angajatii, incepand cu directiune * El si-a aratat indignarea vizavi de cele observate de oamenii pe care i-a trimis sa efectueze controale in respectiva unitate spitaliceasca *

Dupa ce am instiintat primarul municipiului in legatura cu o serie de sesizari pe care le-am primit de la rudele pacientilor Spitalului „Sf. Pantelimon”, plangandu-se de conditiile mizere din toalete, a urmat un amplu control efectuat la ordinul edilului.

„Au fost mai multe controale care au vizat starea toaletelor si a accesului diferitelor persoane in aceasta unitate spitaliceasca. Din informatiile primite de la viceprimarul Doinita Ciocan, cea care s-a ocupat cu aceasta actiune, rezulta ca acolo sunt probleme. Le-am cerut, ca in cel mai scurt timp posibil, in functie si de vremea de afara, sa se apuce sa-si modernizeze grupurile sanitare. Dar asta nu inseamna ca, daca nu sunt flise pe pereti, trebuie sa nu fie curatenie. Partea de curatenie este foarte importanta, iar lucrurile trebuie tinute din scurt. In cazul in care apare o infectie intraspitaliceasca atunci lucrurile nu mai pot fi discutate, in sensul de a lasa totul balta. Eu le-am dat o ultima avertizare. Este vorba de un spital si pot aparea diferite probleme. Nu trebuie sa purtam discuti lungi pe problema curateniei, asta pentru ca au tot ce le trebuie. Si aici ma refer la materiale dezinfectante, sapun, detergenti si altele. Este adevarat ca s-au facut restrictii de personal reducandu-se numarul femeilor de serviciu. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu avem curat in spital. Peste tot s-au facut restrangeri de personal, in toate domeniile de activitate, iar lucrurile nu trebuie sa ne iasa de sub control”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

* “Accesul in spital se face la anumite ore”, este de parere primarul municipiului *

Legat de usurinta cu care se face accesul persoanelor in spital, care vin in vizita la pacienti, Simionescu a facut precizarea ca nu trebuie omis faptul ca aceasta unitate spitaliceasca are un regim special si comportamentul persoanelor internate la “Sf. Pantelimon” nu este unul normal.

“Nu se poate cunoaste care este reactia pacientului. Fara sa faci ceva, in cazul in care intri in spital, se poate intampla oricand ceva. Atunci exista anumite ore de vizita care trebuie respectate, astfel incat, in acest interval de timp, cei care supravegheaza desfasurarea actului medical in bune conditii, adica asistenti, medici, brancardieri, sa fie prezenti si sa poata preintampina orice incident nedorit care s-ar putea produce acolo. Nu este ca la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru ca acolo sunt internati oameni cu afectiuni fizice, nicidecum psihice cum sunt la Spitalul <Sf. Pantelimon>. I-am cerut si directorului Politiei Locale, Traian Jipa, sa verifice modul in care este gestionat accesul in acest spital”, a mai zis Aurel Simionescu.

Reamintim ca in cursul saptamanii trecute, echipa Infobraila a intrat intr-una din sectiile de psihiatrie, unde a putut sa se plimba ca si cum s-ar fi aflat la ea acasa. Aici, pacientii nu se aflau sub observatia cadrelor medicale specializate, in acest fel putand intra in contact cu oricine. Ce sa mai spunem de dusuri. Acestea din urma erau parca luate din fostele lagare de exterminare naziste, imaginile cutremuratoare de la fata locului vorbind de la sine. Igrasia era la discretie, iar urina baltea pe linoleum, oferind un peisaj dezolant, nedemn de un spital care se lauda ca “previne infectiile nozocomiale”, asa cum este precizat in mod clar pe site-ul institutiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-