Published On: Soare, Feb 3rd, 2013

Siguranta traficului rutier reprezinta si siguranta dumneavoastra

Share This
Tags

* Politistii recomanda conducatorilor auto prudenta maxima pe sosele si un comportament responsabil la volan. * Oamenii legii vor lua masuri de sanctionare a celor care nu au echipat autoturismul corespunzator, a celor care nu respecta indicatiile agentilor de circulatie, precum si administratorilor drumurilor publice care nu îsi îndeplinesc obligatiile prevazute de lege *

Politia Rutiera recomanda participantilor la trafic, pentru siguranta deplasarii la întoarcerea din minivacanta de weekend, ca înainte de a pleca la drum, sa se informeze despre conditiile meteo si starea drumurilor.

Soferii sunt sfatuiti sa circule cu viteza redusa, atat în localitati, cat si în afara lor, cand partea carosabila este umeda sau acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga, sau are îmbracamintea din piatra cubica.

“Adaptati permanent viteza la conditiile de drum si trafic. Verificati daca dispozitivele de iluminare si semnalizare, stergatoarele de parbriz si instalatiile de climatizare functioneaza corespunzator. Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula în fata! Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor. Folositi cu precadere frana de motor. Nu uitati triunghiurile reflectorizante, stingatorul de incendii si trusa medicala de prim-ajutor. Nu uitati permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autovehiculului si polita de asigurare obligatorie auto (RCA). Pentru opriri, alegeti locurile de parcare special amenajate sau zonele bine iluminate. Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice. Alcoolul diminueaza considerabil reflexele! Folositi centura de siguranta. Respectati ceilalti participanti la trafic, indiferent daca sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, motociclete”, ne-a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-