Published On: mar, Feb 26th, 2013

Servicii gratuite oferite de AJOFM

Share This
Tags

* Informare si consiliere sau medierea muncii sunt doar cateva dintre serviciile gratuite puse la dispozitie de AJOFM *

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila realizeaza in mod gratuit pentru persoanele care isi doresc un loc de munca urmatoarele servicii: informare si consiliere, medierea muncii si formare profesionala.

Informare si consiliere. Acest serviciu reprezinta orice informatie sau sfat oferit unei persoane cu privire la: alegerea unei ocupatii, progresul intr-o ocupatie, adaptarea la o ocupatie care se modifica, schimbarea ocupatiei in scopul cresterii sanselor de a gasi un loc de munca corespunzator aspiratiilor profesionale, pregatirii profesionale si ofertei de locuri de munca existente pe piata locala.

Serviciile de informare si consiliere privind cariera se acorda gratuit somerilor si cuprind: furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor; evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale; dezvoltarea abilitatii si increderii in sine in vederea luarii de decizii privind propria cariera; instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca.

Medierea muncii este activitatea prin care se realizeaza punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu.

Persoanele care doresc un loc de munca, care nu indeplinesc conditiile pentru stabilirea dreptului la indemnizatia de somaj, se vor inregistra in evidenta agentiei, la sediul AJOFM Braila, unde vor depune o cerere pentru a fi luate in evidenta in vederea medierii si vor prezenta urmatoarele documente: actul de identitate; actele de studii si de calificare; carnetul de munca; adeverinta medicala, din care sa rezulte ca este apta de munca sau are, eventual, restrictii medicale. In cazul neincadrarii in munca, cererea in vederea medierii trebuie reinnoita la 6 luni.

Formare profesionala. Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot participa la programe de formare profesionala care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii.

La aceasta data, persoanele ce se afla in cautarea unui loc de munca, se pot inscrie la urmatoarele cursuri de formare profesionala: operator introducere,validare, prelucrare date (nivel studii: minim liceul); zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor (nivel studii: minim 6 clase); patiser (nivel studii: minim 8 clase); macelar (nivel studii: minim 6 clase); confectioner asamblor articole din textile (nivel studii: minim 6 clase), se mentioneaza intr-un comunicat transmis de AJOFM Braila.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Comentarii

comentariu

About the Author

-