Published On: vin, Feb 8th, 2013

Secretele somnului

Share This
Tags

* Scopul somnului ar putea fi de a ne ajuta sa ne amintim ce e important, permitându-ne sa uitam ce nu este *

Pentru a fi o persoana sanatoasa, trebuie sa dormi in medie 7 sau 8 ore pe noapte. Somnul este esential pentru orice fiinta, dar sunt foarte multe lucruri ce au ramas necunoscute.

Exista perioade diferite de somn, in functie de varsta: bebelusii dorm 16 ore pe zi, cei cu varsta intre 3 si 18 ani dorm 10 ore, pentru cei cu varsta intre 19 si 55 este nevoie de 8 ore de somn, iar cei peste 65 dorm 6 ore.

Fiecare persoana doarme diferit si viseaza diferit. {n vis ne aflam intr-o stare paralizata, glandele produc substante care stimuleaza visul, iar in maduva spinarii sunt trimise semnale de relaxare musculara cu oprirea lor ulterioara.

Un lucru cunoscut de putine persoane este faptul ca, fostii fumatori vad vise mai colorate decat cei care inca fumeaza sau nu au fumat niciodata.

Un om care si-a pierdut vederea are aceleasi vise ca toti ceilalti. O persoana care este oarba din nastere are vise, dar ele nu sunt asemanatoare cu ale noastre; ele sunt mai curand o reprezentare vizuala a mirosurilor, sunetelor si senzatiilor tactile.

Dupa cinci minute de stare de veghe uitam jumatate din visele vazute. Pentru a uita complet continutul somnului, avem nevoie de10 sau 15 minute.

Comentarii

comentariu

About the Author

-