Published On: lun, Feb 18th, 2013

Scutirea de la taxe, o solutie pentru tinerii fermieri

Share This
Tags

* Conducerea LAPAR este de parere ca pentru tinerii fermieri ar fi mai eficienta scutirea de toate taxele, timp de zece ani, decat acordarea celor 40.000 euro *

Tinerii fermieri au mai mare nevoie de scutirea de toate taxele si impozitele timp de zece ani, decat de cei 40.000 de euro dati pe schema de instalare a tinerilor fermieri, dupa cum este de parere Laurentiu Baciu, presedintele Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

“Pentru tineri si pentru dezvoltarea agriculturii ar fi mai eficienta scutirea de toate taxele si impozitele pe timp de zece ani decat cei 40.000 de euro dati pe schema de instalare a tinerilor fermieri. Este esential sa cunoastem ce se va intampla cu subventiile complementare dupa anul 2015 cand reforma Uniunii Europene nu le va mai permite. Nu trebuie, insa, sa asteptam totul de la Bruxelles, cand fiecare tara isi protejeaza propria economie. In schimb, noi suntem neglijenti, am uitat sa facem notificarea pentru motorina pe 2013. De asemenea, Romania beneficiaza de cea mai mica suma de hectar din intreaga Europa. Toate acestea trebuie sa isi gaseasca o rezolvare in plan intern printr-o colaborare intre autoritati si fermieri”, a spus Laurentiu Baciu.

Precizam ca pentru urmatorul exercitiu bugetar in cadrul Politicii Agricole Comune, Romania are alocate 17,5 miliarde de euro. Astfel, pentru perioada 2014 – 2020, la pilonul plati directe Romania are alocate peste 10 miliarde de euro, iar la pilonul dezvoltare regionala are 7,1 miliarde euro. Se are in vedere si necesitatea accelerarii executiei unor proiecte, dar si implementarea unor noi masuri pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-