Published On: vin, Feb 1st, 2013

VIDEO: Reuniune de forte in Braila

Share This
Tags

* Stancu a reusit sa-i aduca la aceeasi masa pe reprezentantii locali, guvernamentali si parlamentari din Tulcea, Braila si Galati

Autoritatile locale din cele trei judete, Galati, Braila si Tulcea, s-au intalnit sa regrupeze un parteneriat pentru dezvoltare, infrastuctura si atragerea de fonduri europene pentru trei mari proiecte. Alaturi de ei au fost prezenti si parlamentarii, proaspat alesi din aceasta regiune.

Refacerea drumului D22B, Digul Braila-Galati.  Realizarea intre orasele Braila si Galati, celei mai mari aerogari internationale din tara si din Europa de est, numit Aeroportul “Dunarea de jos”. Si visul vechi de peste 20 de ani al Brailei, de a avea un pod care sa traverseze Canalul Dunare-Marea Neagra. Proiect ce se ridica la 120 de milioane de euro, suma pe care presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca este mica.

Invitat sa puna umarul la promovarea si realizarea acestor obiective, Alexandru Nazare, deputat PDL si fost ministru al Transporturilor a declarat: “Salut aceasta initiativa a presedintelui Consiliului Judetean Braila, insa pentru realizarea acestor obiective avem nevoie mai intai de proiecte. Ca sa fim eficienti ne trebuie ceva concret”.

Alexandru Nazare a vorbit pe rand de toate cele trei proiecte si a declarat ca le va sustine pe fiecare in parte.

Deputatul, PSD de Braila, Mihai Tudose ne-a declarat astazi in sedinta care s-a purtat la Prefectura din Braila: Am sa ii dau dreptate colegului meu Alexandru Nazare. Nu cred ca ceea ce a spus preasfiintia sa se poate aplica aici. Noi ne-am adunat pentru a ne uni impotriva celorlalti, Focsani, Constanta si ceilalti. Este prima oara cand aud de o intrunire de genul asta inafara de est-vest, ma bucur ca acum vorbim de sud-nord. E prima data domnu presedinte cand pomeniti legatura dintre nord si sud. Nu sunt de acord cu cerintele mici, haideti sa ne organizam sa realizam ceva durabil si nu acele suprafete de asfalt de un centimetru grosime. Trebuie sa ne gandim la o autostrada care sa lege Tulcea, pe podul despre care vorbim, de Braila, Galati si Drajna. Pana acum noi am fost cu bun simt si nu am cerut nimic, haideti sa schimbam lucrurile. Si inchid prin a-I da dreptate lui Nazare pentru ca noi, din cele trei orase si judete nu vom fi niciodata prieteni. Pot sa spun ca suntem asa, ca niste vecini intr-un bloc cu trei paliere si avem doar casa scarii comuna. Trebuie sa ne luptam pentru bunurile pe care le avem in comun. Cum este si asfaltul din fata blocului sau florile din gradinita. Vorbim acum in principal despre infrasctructura comuna si trebuie ca impreuna sa ne luptam pentru ea”, a declarat deputatul PSD Mihai Tudose.

Din cadrul primei sedinte care a pus bazele Regiunii Dunarea de Jos a fost absent primarul municipiului Tulcea. Desi prezenta acestuia era iminenta, se pare ca nici deputatii din Tulcea nu au fost foarte receptivi la invitatie.

Presedintele Consiliului Judetan Braila, Gheorghe Bunea Stancu le-a cerut reprezentantilor din cele 2 judete vecine sa organizeze periodic aceste intalniri, astfel incat proiectele din Regiunea Sud-Est sa-si gaseasca finalizarea.

“Faptul ca ne-am intalnit si am discutat despre anumite probleme nu inseamna ca le-am rezolvat. Va dau sarcina ca la urmatoarea sedinta sa fie pregatite si proiectele pentru care noi, toti parlamentarii acestei zone, vom da mana si ne vom lupta sa le vedem realizate. Numai atunci vom deveni prieteni foarte buni si vom manca ciorba sau chiar friptura de care zicea domnu presedinte. Dumneavoastra puteti sa ne biciuiti, insa trebuie sa ne dati si directivele necesare si materialele pentru care noi sa ne luptam mai departe”, a tinut sa precizeze in final deputatul PSD, Mihai Tudose.

De la vorbe pana la fapte mai este mult de munca, insa avantajul de aceasta sta in culoarea politica a guvernarii, care dupa mult timp, in sfarsit, coincide cu cea locala, avantaj care ar putea aduce numai beneficii Regiunii Dunarea de Jos.

Comentarii

comentariu

About the Author

-