Published On: mie, Feb 13th, 2013

Regionalizarea: “Impartire de scaune intre membrii unei clientele politice”, MRU

Share This
Tags

Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica s-a declarat neincrezator in capacitatea de a se realiza proiectul regionalizarii intr-un timp atat de scurt si in mod eficient.

“Nu cred ca USL are curajul sa schimbe constitutia, asa cum se lauda ca o va face si asta pe seama constatarii de bun simt. Tema regionalizarii de exemplu. Cred ca toata lumea intelege astazi ca este un subiect, pe care USL l-a deschis fara sa aiba constiinta efectului produs prin atacarea subiectului. Ca nu exista constiinta consecintelor pe care proiectul regionalizarii le poate produce, asta intelegem. Consecintele pot fi enorme: economice, sociale sau demografice. Dar, simpla discutie despre regionalizare a coborat astazi nivelul dezbaterii, la schema unei impartiri de scaune intre membrii unei clientele politice”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu in cadrul unei conferinte pe tema “Dialogurile Dreptei”.

In ceea ce priveste modificarea constitutiei, fostul prim ministru a marturisit ca ar trebui sa se produca o schimbare in ceea ce priveste relatiile dintre institutiile care conduc acest stat.

“O democratie ideala si un stat functional fac ca raporturile dintre cele doua institutii din executiv sa fie normale si firesti, de cooperare pe teme majore, indiferent de persoanele care ocupa aceste functii. Asta ar trebui sa fie defapt idealul oricarei rescrieri constitutionale”, a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-