Published On: joi, Feb 28th, 2013

Protectia Civila implineste astazi 80 de ani

Share This
Tags

* Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila a organizat astazi, cu ocazii implinirii a 80 de ani de la infiintarea Protectiei Civile in Romania o expozitie cu tehnica din dotarea Formatiunii de Protectie Civila *

Protectia Civila cuprinde un complex de masuri pentru ocrotirea populatiei, a bunurilor materiale in caz de razboi, calamitati sau catastrofe, asigurand conditiile necesare supravietuirii acestora.

La nivelul anului 2012, Servciul Protectie, Pregatire si Educatia Preventiva a Populatiei si Formatiunea de Protectie Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila, a desfasurat numeroase activitati specifice de  interventie, protectie si informare preventiva a populatiei.

“Echipa pirotehnica a participat la 43 de actiuni privind identificarea transportul si depozitarea  de munitii ramase neexplodate  si 4 lucrari  de distrugeri de munitii in poligonul Muchea. Au fost identificate, ridicate  si transportate in vederea distrugerii un numar de 231 elemente de munitii (38 proiectile de diferite calibre, 4 grenade de mana, 1 bomba de aruncator, 188 tuburi si cartuse de infanterie). Localitatile: Municipiul Braila (12 misiuni) , Silistea (4 misiuni)   Maxineni  si Vadeni (cate 3 misiuni)  raman  ca zone predilecte. Au fost planificate si executate 99 de exercitii de alarmare pentru situatii de protectie civila din care: 13 exercitii de alarmare publica, 47 exercitii de evacuare in situatii de urgenta, 33 exercitii de interventie in caz de incendiu cu serviciile voluntare pentru situatii  de urgenta, 3 exercitii de interventie in caz de inundatii la comunele Maxineni, Gradistea si Bertestii de Jos, 4 exercitii de protectie si interventie in caz de accident chimic la S.C. Galco S.A., S.C. Termoelectrica S.A,  S.C. STX OSV Braila S.A si Spitalul de Psihiatrie Braila”, se mentioneaza intr-un comunicat transmis de ISU Braila.

Conform planului  comun de actiuni/activitati cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila, privind pregatirea in domeniul protectiei civile a copiilor, elevilor din invatamantul national preuniversitar, au fost coordonate si desfasurate  concursul cu tematica de protectie civila “Cu viata mea apar viata”, etapa judeteana, la care au participat 7 echipaje si concursul cu tematica de prevenire a incendiilor “Prietenii pompierilor”, etapa judeteana, la care au participat 4 echipaje.

* Activitati realizate de Protectia Civila in anul 2012 *

Cu ocazia ”Zilei Internationale a copilului”, s-au desfasurat activitati de informare preventiva, prezentari de tehnica si exercitii demonstrative la sediul I.S.U, puncte mobile de informare preventiva in municipiu, la care au participat 422 de elevi si 200 de cetateni.

Cu ocazia „Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, a fost organizata „Ziua Portilor Deschise”, la care au participat elevi si cadre didactice de la 7 unitati de invatamant. Cu aceasta ocazie elevilor le-au fost prezentate riscurile specifice judetului Braila, tehnica din dotarea inspectoratului, precum si modul de interventie in situatii de urgenta.

S-au desfasurat activitati de informare preventiva dedicate ”Zilei Informarii Preventive”, la 130 gospodarii cetatenesti si 5 scoli din localitatile Tufesti, Movila Miresii, Insuratei, Ciresu , precum si la sediile S.C. Eurostil S.R.L. si S.C. Elvila S.A., activitati la care au participat 242 de salariati, 60 de tineri si 535 copii.

Pe linia informarii preventive, se afla in derulare campaniile nationale de informare si educare a populatiei: ”F.O.C.- Flacarile omoara copiii” si „R.I.S.C.-Renunta! Improvizatiile sunt catastrofale”,  desfasurate pana in prezent in  unitati de invatamant si institutii din municipiul si judetul Braila, precum si la locuinte si gospodarii cetatenesti. La aceasta campanie au participat, pana la sfarsitul anului 2012,  un numar de 1228 de elevi si 332 cadre didactice si cetateni, cu scopul de informare si constientizare a copiilor din invatamantul prescolar si scolar asupra riscurilor la care pot fi expusi in caz de incendiu.

De asemenea, se desfasoara campania nationala de promovare a voluntariatului ”Vreau sa fiu voluntar”, activitate la care sunt angrenati specialisti din cadrul Inspectiei de Prevenire si membrii din componenta preventiva din cadrul serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-