Published On: joi, Feb 14th, 2013

Proiectul EVS Network Volunteers “In Action” in derulare la Braila

Share This
Tags

Centrul de Tineret “Tinklub” Braila si ANMRF “Louis Pasteur” – Club Voltin, organizatii acreditate pe Serviciul European de Voluntariat, in perioada februarie-august 2013 beneciaza de o finantare europeana din Spania, prin Programul Tineret in Actiune. Astfel, mai multi voluntari EVS din Europa vor poposi la Braila si vor organiza diferite activitati pentru comunitate. In felul acesta, proiectul EVS Network Volunteers “In Action” isi va pune amprenta pe orasul nostru.

Centrul de Tineret Tinklub Braila, sub genericul “Green way is your future”, parte a proiectului EVS Network Volunteers “In Action” prin intermediul a doi voluntari din Spania, Hamza si Ana, vor desfasura activitati de educatie ecologica. Cetatenii vor adopta un comportament mai verde cu mediul inconjurator. Ei vor realiza un festival eco, o parada, un concurs pe Dunare cu barci create din PET-uri si multe alte activitati.

Perioada pe care se va durela proiectul este de 7 luni si ideea a venit dorinta de a utiliza experienta Serviciului European de Voluntariat ca lectie de viata prin implicarea tinerilor, cetateni activi si europeni, pentru crearea unui model de viata sanatos pentru mediul inconjurator si comunitate.

Prin intermediul proiectului, se va pune accentul si pe dezvoltarea, organizarea si implementarea unor activitati si evenimente dedicate tinerilor, privind oportunitatile oferite de Programul Tineret in Actiune prin Serviciul European de Voluntariat, in vederea dezvoltarii de abilitati si competente pentru cresterea sanselor ocuparii unui loc de munca.

Cei interesati sa devina voluntari in acest proiect pot scrie pe centru.tinklubayahoo.com. ANMRF “Louis Pasteur” – Club Voltin Braila va beneficia de sprijinul a doi tineri voluntari SEV, de origine din Ghana, dar migranti in Spania, acum rezidenti in Barcelona, unde, pe intreaga durata de 6 luni a proiectului, vor fi indrumati de un mentor si un specialist in vederea facilitarii dezvoltarii lor personale si pentru a asigura o buna integrare a lor in comunitatea locala. Vor realiza vizite de acomodare in vederea cunoasterii mediului social in care vor trai si vor actiona, in speta municipiul Braila. Vor desfasura voluntariat in gradinite, camine de batrani, scoli si licee. Conform principiului “learning by doing”, voluntarii vor putea aplica metode, precum ar fi jocuri pentru cunoastere, energizare, jocuri de team-building; living library pentru abordarea si lamurirea prejudecatilor existente in comunitate privind imigratia, diferentele etnice pentru a obisnui tinerii sa nu eticheteze sau stigmatizeze pe cei diferiti de ei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-