Published On: joi, Feb 28th, 2013

Primarul Aurel Simionescu vrea sa interzica aprozarele mobile din Braila

Share This
Tags

* Ne-am obisnuit ca in fiecare sezon sa vedem aprozare mobile adaptate pe trotuarele inguste, unde comerciantii vand pepenii si alte verdeturi *

Daca pana anul trecut Primaria a trecut cu vederea comertul stradal cu diverse produse de sezon, produse din categoria legumelor si fructelor, începând cu acest an, primarul Aurel Simionescu vrea sa interzica aceasta forma de comert care a prins radacini printre braileni. Ne-am obisnuit sa vedem batranii pe aleile din Braila cu cateva legaturi de patrunjel pe o ladita. Singurele variante acceptate fac referire la spatiile din zona pietelor din municipiu, dar pe o suprafata apropiata, de maxim 10 – 15 metri de la perimetrul acesteia. Primarul mai analizeaza o serie de propuneri legate de unele spatii virane, cum ar fi spatiul gol de pe soseaua Buzaului.

Decizia primarului a venit în urma plangerilor si a reclamatiilor in numar mare venite de la locuitorii din zonele unde comerciantii ambulanti isi vand marfa. Plangerile contin, problemele si mizeria create de unii vânzatori ambulanti la colt de strada. Pe de alta parte, chiar si in acele zone vor avea acces doar producatorii braileni de fructe si legume autorizati. “Ne-am obisnuit sa facem comert, mai ales în perioada de toamna, pe toate strazile si la colturile orasului, ceea ce în acest an nu am dorit sa se mai întâmple. Cu toate interventiile care s-au facut, si sigur se vor mai face, nu vom mai accepta la fiecare colt de strada tot felul de produse specifice perioadei de vara, legume si fructe. Am luat aceasta decizie pentru ca, pe de alta parte am avut foarte multe reclamatii din partea cetatenilor care stau în blocurile respective, datorita atmosferei care se creeaza, pentru ca nu se vine cu un carucior, se vând pepenii si, ulterior, se pleaca lasand mizeria in urma. Pe de alta parte, trebuie sa intelegem ca avem obligatia sa desfasuram un comert civilizat, un comert care sa se afle sub un anumit tip de control, este vorba de Protectia Consumatorului, Politia Sanitar – Veterinara. Am primit din partea DAPT, o serie de propuneri care vizeaza unele spatii, altele decat cele din piata, dar nu sunt in zona marilor aglomerari. Daca vor dori sa vanda in acele spatii, le analizam, vom vedea. Sunt aproximativ 20 de astfel de locuri, cum ar fi cel vizavi de Billa în Radu Negru, dar si altele care nu influenteaza statutul locatarilor, plus pe lânga marile piete cate 10 – 15 metri împrejurul acestora”, a declarat, primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-