Published On: mie, Feb 27th, 2013

Primarul Aurel Simionescu promite refacerea Fantanii Cinetice pe Esplanada

Share This
Tags

*Caderi de apa impresionante, iluminate frumos pe timpul noptii, fantanile arteziene, mai vechi sau mai moderne, au fost intotdeauna un punct de atractie pentru turisti. Multe dintre fantani au devenit faimoase nu doar datorita constructiei in sine, ci si a modului in care au fost puse in valoare*

In aceasta vara primarul va pune la dispozitia brailenilor Fantana Cinetica, care in momentul de fata se afla in reparatii. Termenul de finalizare al proiectului este luna septembrie. In ultima conferinta de presa, primarul Aurel Simionescu a discutat si despre reabilitarea fantanii amplasate pe Esplanada. In baza proiectului, fantana trebuie sa fie gata in luna septembrie, insa primarul isi doreste ca reabilitarea acesteia sa fie finalizata urgent. Chiar daca in acest moment, lucrarile sunt in grafic, primarul spune ca proiectul bate pasul pe loc din cauza problemelor aparute la partea mecanica si a unor piese pe care proiectantii nu reusesc sa le sincronizeze. Primarul a mai adaugat ca se va umbla la partea de pompare, la mecanismul de rotire si la tot ce inseamna elemente de miscare ale fantanii.

“Termenul de finalizare al acestei lucrari ce tine de tot ansamblul Esplanadei, ca aici nu vorbim numai de fantana arteziana, este in luna septembrie. Mi-as dori sa putem termina ce avem de facut in luna iulie, pentru ca avem si sarbatorile de vara ale municipiului. Piesele sunt curatate, mai sunt cateva probleme la partea mecanica, si de asemenea la cea care are inclusa partea melodica. Noi vrem sa putem termina si sa avem gata Esplanada inainte de termen”, ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Proiectul de modernizare al Esplanadei este realizat cu fonduri europene si este curpins in cadrul Programului Operational Regional pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Proiectul nu cuprinde doar fantana ci si reabilitarea, consolidarea, modernizarea platformelor pietonale de promenada, a scuarurilor, spatiilor de odihna si recreere, spatiilor tehnice si dotarilor aferente promenadei, dar se vor face si lucrari de reabilitare a amenajarilor speciale pentru persoanele cu dizabilitati. Edilul ne-a mai adus la cunostinta valoarea investitiei, care se ridica la 16 milioane lei, din care 10 milioane provin de la Fondul European, 2,5 milioane lei de la bugetul de stat si 3,5 milioane de la administratia publica locala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-