Published On: joi, Feb 21st, 2013

Pirotehnistii au asanat un alt proiectil exploziv descoperit in judet

Share This
Tags

In cursul zilei de ieri, la orele 13.00, echipa pirotehnica a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” (IJSU) Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata pe un teren viran din satul brailean Corbu Nou, din comuna Maxineni. Aici a fost descoperit un proiectil exploziv calibru 100 mm. Pana la sosirea echipei pirotehnice, In zona unde s-a descoperit proiectilul a fost asigurata paza de un echipaj al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Braila si un echipaj al Postului de Politie Maxineni.

Potrivit Biroului de presa din cadrul IJSU Braila, munitia a fost identificata, ridicata, transportata si depozitata In siguranta, ulterior acesta va fi distrus In poligonul de specialitate.

“In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta IJSU, organele de politie sau autoritatile publice locale. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice: atingerea munitiilor cu mana sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor In diferite Incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite In pamant sau la suprafata; introducerea munitiilor In foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor;taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii In scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie”, ne-a informat lt.-col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al IJSU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-