Published On: mar, Feb 19th, 2013

Pichetare zadarnica, problemele de la “Laminorul”, fara rezolvare

Share This
Tags

* Astazi, muncitorii de la “Laminorul” au pichetat sediul uzinii brailene, cerand sa li se faca dreptate * Liderul de sindicat Constantin Iarca sustine ca degeaba s-au purtaat discutii cu o parte din sefi, pentru ca nimic nu s-a concretizat, mai mult li s-au facut tot felul de promisiuni *

Asa cum se stabilise de saptamana trecuta, azi, timp de 2 ore, in intervalul orar 10.00 – 12.00, aproximativ 200 de salariati de la “Laminorul” au pichetat in forta sediul uzinii.

Dupa cum ne-a precizat liderul de sindicat Constantin Iarca, actiunea de protest a fost facuta degeaba.

“Nu s-a intamplat nimic deosebit. Nu s-a luat absolut nicio decizie cu privire la rezulvarea problemelor cu care angajatii de la  <Laminorul> se confrunta de luni de zile. In zadar a fost discutia cu unii dintre sefi, pentru ca acestia nu au nicio putere de decizie. Asteapta sa li se comunice de la nivel superior din partea patronatului moscovit. Ne-au zis ca tot ce pot face este sa ne promita ca situatia se va remedia. Oricum noi suntem decisi sa mergem mai departe. Sper ca la Bucuresti sa ne rezolvam problemele, pentru ca saptamana viitoare avem o intalnire cu grupul parlamentar al PSD”, a declarat Constantin Iarca.

Actiunea de pichetare a fost autorizata, ordinea si linistea publica fiind asigurata de un efectiv de 50 de militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila.

“Libertatea cetatenilor de a-si exprima opiniile sociale sau de alta natura, de a organiza mitinguri, demonstratii sau orice alt tip de intruniri, precum si de a participa la ele, sunt reglementate de lege. Insa, asemenea activitati se pot organiza pasnic. IJJ Braila a asigurat masuri de ordine si liniste publica, la aceasta pichetare autorizata, cu un numar de 50 de jandarmi. Pe parcursul actiunii nu s-au inregistrat evenimente negative”, a declarat plutonier Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

Reamintim ca vineri, 15 februarie, la sediul Prefecturii, 3 reprezentanti ai uzinii “Laminorul”, printre care si liderul de sindicat Constantin Iarca, au participat la o intalnire cu parlamentarii braileni, fiind prezenti senatorii Ion Rotaru si Danut Mihai, deputatii Mihai Tudose, Marian Dragomir, Marioara Nistor, Dorin Petrea, Vasile Varga, precum si presedintele Consiliului Judetean Braila, Gh. Bunea Stancu.

Senatorul Ion Rotaru a precizat ca situatia de la “Laminorul” genereaza o mare problema a oamenilor de acolo. Atat din punct de vedere al locurilor de munca, cat si al economiei judetului Braila, inclusiv incasari de taxe si impozite. De asemenea, deputatul Mihai Tudose a declarat: “Toate contractele de privatizare au fost facute in disperare. Dar daca nu erau facute, chiar si la preturi mici <Laminorul> era inchis de mult timp. Am avut o discutie cu Autoritatea de Administrare a Activelor Statelor. Numai ca referitor la contractul de privatizare, acesta este inchis, nu mai are <scame> pentru a ne putea agata pentru salvarea <Laminorului>. Discutii au fost si cu reprezentantii grupului rus <Mechel> si se pare ca lucrurile s-au mai calmat si discutiile sunt pasnice”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-