Published On: mar, Feb 5th, 2013

Peste 90% din puii de pe piata romaneasca sunt injectati

Share This
Tags

* In primele 10 luni ale anului trecut, Romania a importat din Bulgaria peste 6.000 de tone de carne de pui *

Un raport de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului din 2012 arata ca, în Romania ultimilor 5 ani, peste 40% din carnea de pe piata a continut sare in exces, amidon peste limita maxima admisa, dar si apa, crescand greutatea produsului cu pana la 50%.

“Fara discutie, exista aceasta carne injectata în Romania. Lucrul asta se întampla de foarte multa vreme. Tot ce arata frumos, rotund, aranjat în punga, în procent de 90% înseamna pui injectat. Se practica aceasta injectare si datorita maririi termenului de valabilitate, dar nu stim ce mancam. În Romania si în domeniul industriei alimentare si al respectului fata de consumator trebuie o legislatie foarte drastica. Trebuie sa avem standarde pentru fiecare produs, ca sa ne asiguram ca mancam sanatos”, a precizat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara.

Nutritionistii sustin ca acesti pui sunt periculosi pentru sanatatea omului deoarece nu se stie cu exactitate compozitia substantei cu care acestia sunt injectati.

De-a lungul timpului s-a constatat ca folosirea fainurilor de peste în hrana pasarilor duce la o crestere accelerata în greutate. Folosirea antibioticelor le creste pofta de mancare si determina, de asemenea, cresterea accelerata a pasarilor. Consumul carnii tratate cu antibiotice distrugere imunitatea, iar omul nu mai este aparat de medicamente cand acestea sunt luate pentru tratamentul propriu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-