Published On: mie, Feb 20th, 2013

Peste 600 de braileni trec zilnic pragul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati”

Share This
Tags

* O demonstreaza statistica Bibliotecii Judetene Braila pentru anul 2012, potrivit careia aproape jumatate dintre persoanele nou inscrise sunt elevi sau studenti *

Institutie cu rol fundamental in domeniul cultural al Brailei, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” si-a indeplinit obiectivele stabilite: a asigurat accesul la informatii din toate domeniile cunoasterii; a oferit adultilor posibilitati de instruire permanenta, a initiat utilizatorii in folosirea tehnologiilor informationale, a permis accesul publicului la calculatoare si aplicatii software.

Conform unei statistici a Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” Braila, aproximativ 6% din locuitorii municipiului au fost inscrisi ca utilizatori pe parcursul anului trecut.

Unul dintre cei mai relevanti indicatori pentru impactul pe care il are biblioteca in randul populatiei este frecventa medie zilnica, de aproximativ 594 vizite la sediul central din Calea Calarasilor sau la celelalte filiale.

Fie ca au imprumutat carti din initiativa proprie, sau au fost indrumati de profesori, tinerii au citit zeci de volume de literatura, arta sau generalitati.

“Biblioteca, prin serviciul de Relatii Publice, a avut un numar de 11.184 utilizatori activi, cu 7,2% mai mult decat in anul 2011. Cea mai mare pondere o ocupa elevii (55%), urmati de alte categorii (31%), pensionari (aproximativ 8%) si de muncitori (aproximativ 6%). Numarul total al vizitelor la biblioteca a fost de 134,978, in 227 de zile lucratoare, cu o crestere de aproximativ 16,5% fata de anul 2011.

Preferintele cititorilor se indreapta spre domeniul literaturii beletristice (aproximativ 40%), dar sunt cititori care prefera si celelalte domenii: informatica (15,5%), drept (4%) si filozofie (3,4%) “, se mentioneaza intr-o statistica a Bibliotecii Judetene “Panait Israti”.

In anul 2012 institutia a gazduit Conferinta Asociatiei Nationale a bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania. Cu aceasta ocazie au fost realizate o serie de materiale promotionale, intregul colectiv implicandu-se in derularea acestui eveniment.

Numarul total al documentelor existente in colectiile Bibliotecii Judetene “Panait Istrati”, la sfarsitul anului 2012 este de 376.508, in valoare de 5.851.155,74 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-