Published On: lun, Feb 11th, 2013

Peste 10.000 de copii participa la activitatile organizate de CJRAE Braila

Share This
Tags

* Tot mai multi copiii cu dizabilitati sunt consiliati de Centru Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Braila, in cadrul caruia primesc servicii educationale si asistenta specializata *

Pe parcursul anului scolar 2011-2012, CJRAE Braila a oferit servicii de consiliere psihopedagogica si orientare scolara sau profesionala; servicii de terapie a tulburarilor de limbaj; servicii de informare si consiliere pentru cadre didactice, copii si parinti.

“La sedintele de consiliere individuala au participat 1172 elevi, 577 au fost cuprinsi in grupuri de consiliere, 10124 de elevi au participat la activitatile de consiliere individuala, 856 de cadre didactice care au participat  la activitati de grup si care au primit consiliere si consultanta individuala; 1365 parinti care au primit informatii si consultanta pe teme legate de educatia copiilor; 443 prescolari si scolari cuprinsi în programele de terapie logopedica individuala si de grup; 354 parinti informati si consiliati referitor la evolutia logopatilor; 215 cadre didactice consiliate pe problematica copiilor cu tulburari de limbaj”, se mentioneaza intr-o statistica a ISJ Braila.

In urma derularii activitatilor de consiliere individuala, s-a constatat ca elevii se confrunta cu urmatoarele probleme: stima de sine scazuta, absenteism, tulburari emotionale sau comportamentale si dificultati de comunicare.

Sedintele de consiliere individuala si in grup au vizat urmatoarele aspecte: autocunoastere si dezvoltare personala, prevenirea consumului de droguri, managementul conflictelor, agresivitate, anxietate si educatie sexuala.

Activitatea de consiliere educationala au permis acordarea de consultanta atat elevilor, cat si profesorilor sau parintilor. Temele dezbatute au fost urmatoarele: educatia incluziva, modalitati de lucru cu elevii, absenteismul scolar, orientarea elevilor catre o cariera.

Activitatea desfasurata in cabinetele logopedice a constat in interventie specializata pe urmatoarele tipuri de tulburari: sindromul Down, dislalie simpla sau polimorfa, ADHD, balbaiala, hipoacuzie, mutism selectiv.

Pe langa obiectivele specifice CJRAE-ului, in anul scolar 2011-2012, s-a realizat evaluarea psihomatica a copiilor in vederea orientarii scolare pentru grupa mare, clasa pregatitoare si clasa I.

In toate actiunile pe care le-au realizat, CJRAE Braila a avut in vedere urmatoarele aspecte: facilitarea accesului populatiei scolare si a cadrelor didactice din mediul rural, la serviciile specializate si o buna colaborare cu toti factorii implicati in actul educational.

Pe tot parcursul anului trecut, CJRAE a realizat diverse publicatii: ”Ghidul carierei”, ”Perspective” (ISSN), ”La început a fost cuvântul ” (ISSN), pliante, afise de prezentare si popularizare a serviciilor CJRAE Braila si articole publicate în presa locala.

Au fost desfasurate o serie de proiecte realizate cu ajutorul unor parteneriate educationale: ”De la scoala la viata profesionala, spre cariera”, partener A.J.O.F.M. Braila ;”Salvati copiii de abandon si neintegrare” (SCAN), partener ISJ Braila, Eu si copilul meu ”, partener MECTS si IGPR, ”Împreuna reusim ” , parteneri ISJ,Grupul scolar ”Anghel Saligny”, ” Limbajul-cale de acces în societate”. parteneri:Grupul scolar Industrial Însuratei si Gradinita 38.

Comentarii

comentariu

About the Author

-