Published On: joi, Feb 28th, 2013

Pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi taloane speciale de calatorie

Share This
Tags

* Pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi taloanele speciale de calatorie pentru anul 2013 in luna februarie, odata cu taloanele de pensii *

Pensionarii din sistemul public de pensii, precum si pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale beneficiaza anual de un total de 6 calatorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile pe calea ferata cu trenuri regio R si trenuri interregio IR fara regim de rezervare clasa a-II-a, cu mijloace auto sau cu navele de calatori clasa a-II-a, la transportul intern in comun, intre localitati.

Calatoriile simple pentru pensionari, cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru trenuri regio R si trenuri interregio IR fara regim de rezervare clasa a-II-a, sau pentru mijloacele de transport intern, auto sau naval, vor fi asigurate atat de unitatile cu capital de stat, cat si de societatile comerciale cu capital privat.

“Veteranii si vaduvele de razboi beneficiaza de urmatoarele drepturi: cate 12 calatorii gratuite dus-intors, sau 24 de calatorii simple, in cursul unui an calendaristic, la clasa I pe calea ferata, la tren de orice rang, pentru marii mutilati, pentru invalizii de razboi, precum si pentru veteranii de razboi decorati cu ordine si medalii de razboi, gratuitati pe mijloacele de transport in comun in mediul urban (metrou, tramvai, troleibuz, autobuz)”, se mentioneaza intr-un comunicat transmis de CJP Braila.

Un reprezentant al fostelor cadre militare din Braila, dezbatut problema transportului in comun de care ar trebui sa beneficieze toti veteranii. El a spus ca cei de la transportul public privat nu le asigura gratuitate, desi statul prevede acest lucru. Mihai Mustata, Inspector Sef in cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Braila a declarat: “Decontarea se face foarte greoi, asta pentru ca banii vin direct de la Guvern. Nu ajung la administratia locala, ci sunt virati direct in contul prestatorului de transport public privat”, a spus Mihai Mustata.

Potrivit comunicatului transmis de CJP Braila, dupa 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor utiliza legitimatii de calatorie de tip card.

Comentarii

comentariu

About the Author

-