Published On: lun, Feb 11th, 2013

Papa paraseste Vaticanul

Share This
Tags

*Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat, luni, demisia, incepand cu 28 februarie, intr-un discurs rostit in latina intr-un consistoriu al Vaticanului, a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului *

Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la orele 21.00 ora Romaniei, la 28 februarie. In varsta de 85 de ani, a declarat ca nu mai are “forta” necesara pentru a conduce Biserica din cauza varstei sale. Suveranul a mai spus ca a meditat indelung pe marginea acestei decizii, pe care a luat-o “spre binele Bisericii”.  Gurile rele vorbesc insa de probleme grave de sanatate.

“După ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod adecvat a Ministerului Petrinian”, a declarat Papa in latina, in timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii in franceza realizata de Vatican ulterior. Presedintele Traian Basescu avea planificata o vizita oficiala la Vatican si o intalnire cu Papa Benedict. Deocamdata, nu se stie daca intrevederea va mai avea loc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-