Published On: vin, Feb 15th, 2013

Oscar Pistorius, primul alergator cu ambele picioare amputate de la JO, si-a ucis iubita

Share This
Tags

* Atletul a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, fiind exclusa ipoteza unui accident *

Pistorius si-a impuscat mortal prietena, in noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisa in locuinta atletului este Reeva Steenkamp, in varsta de 30 de ani, un fost fotomodel sud-african si prezentatoare TV, care a aparut pe coperta revistei FHM si a fost imaginea cosmeticelor Avon in Africa de Sud.

Politia a precizat ca victima a fost atinsa la cap si la brat de patru gloante si a decedat pe loc. In locuinta sportivului a fost gasita arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, inregistrat pe numele lui Pistorius.

Pistorius si Steenkamp au aparut in public impreuna la SA Sports Awars, anul trecut. Steenkamp a precizat, atunci, ca ei sunt doar prieteni.

Supranumit Blade Runner, pentru cele doua proteze de carbon in forma de lama cu care alearga, atletul va comparea, vineri, in fata unui tribunal din Pretoria.

Oscar Pistorius a intrat in istoria atletismului mondial la JO de la Londra, cand a devenit primul alergator cu ambele picioare amputate care a concurat in competitiile olimpice rezervate sportivilor fara dizabilitati. El a ajuns in semifinalele probei de 400 de metri. La cateva zile dupa JO de la Londra, Pistorius si-a pastrat titlul la Jocurile Paralimpice in aceeasi proba. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 si 400 de metri. In palamaresul sau, figureaza sase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint si una de bronz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-