Published On: Soare, Feb 24th, 2013

Omul de afaceri Valeriu Iftimie vrea sa preia CET-ul

Share This
Tags

* Compania Elsaco, patronata de omul de afaceri Valeriu Iftime si principalul finantator al FC Botosani, intentioneaza sa preia agentul de termoficare al municipiului Braila *

Omul de afaceri este convins ca poate rentabiliza CET Braila pentru ca, in opinia sa, toate aceste societati reprezinta o afacere profitabila. Grupul de firme controlat de Valeriu Iftime nu traverseaza o perioada tocmai fericita. Culmea, contractele uriase pe care Elsaco Electronic le-a perfectat in ultimul an cu institutii de stat ii creeaza mari dificultati financiare. Compania care detine si CET Botosani, a efectuat lucrari importante care nu i-au fost decontate si cu toate acestea vrea sa cumpere si CET Braila. Patronul declara ca totul tine de management si ca aceste institutii pot aduce un profit urias. Omul de afaceri Valeriu Iftimie, a declarat ca in toamna acestui an va fi demarata investitia de 70 milioane de euro, constand intr-un parc eolian, in zona comunei Mitoc. Acesta a precizat ca investitia va fi derulata impreuna cu o firma franco-germana.

* Reactia edilului Brailei

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca pana in prezent au existat deja doua tentative de organizare a unora in privinta concesionarii CET-ului, insa acestea au esuat din cauza prezentarii unui singur participant la ambele licitatii. Aurel Simionescu a mai precizat ca urmatoarea procedura va fi negocierea directa cu cei interesati, la care numarul acestora nu va mai avea importanta si exista scrisori de intentie din partea mai multor societati interesate de concesionarea CET Braila, printre acestea aflandu-se si firma franceza Dalkia, care a preluat serviciile de incalzire in sistem centralizat la Ploiesti si Iasi.

“Se va trece la procedura urmatoare, care inseamna negociere cu cei care eventual sunt interesati. Si atunci poate fi numai unul singur, nu se mai pune problema cati sunt. Firma care a depus documentatia este din Romania, dar si-au manifestat interesul si cei de la Dalkia si unii din Botosani Elsaco Electronic, unii din Bucuresti, dar eu nu pot sa merg pe o scrisoare care spune suntem si noi interesati. Intrebarea este daca firmele respective vor veni la negociere. Probabil ca va fi interesat si cel care furnizeaza gazul, pana la urma au fost impreuna atatia ani, dar nu pot sa spun acum cu certitudine”, a declarat primarul Brailei.

Echipa Infobraila, a discutat cu mai multi cetateni din judetul Botosani care sunt racordati la CET: “Cred ca domnul Iftime bate campii cu gratie. Eu detin in municipiul Botosani un apartament de o camera care este partial debransat pentru ca nu locuiesc acolo decat 3 zile pe luna.Vreau sa va spun ca in locuinta nu am decat doua calorifere de dimensiuni medii pe care le-am tinut deschise in luna ianuarie doar in cele trei zile in care am stat in oras, factura pentru incalzire pe care am primit-o este de 240 de lei adica ceva mai mult de 50 de euro. Asa ceva este pur si simplu de neconceput ,am inteles ca s-au bagat 50 de miloane de euro in retehnologizarea CET-ului, raspunde cineva pentru asta?”, a declarat D.Cornelia, abonat CET Botosani, unde Valeriu Iftimie patroneaza.

“In toamna 2012 am venit in Botosani pe data de 18,nov.2012 si am folosit intermitent caldura intr-o singura camera de la apartamentul cu 2 camere. Pe data de 26, noiembrie au venit cei de la Elsaco cu cititul repartitoarelor. Factura de 87 lei numai incalzire, faaa apa calda. Acumulat nu cred ca am avut deschis caloriferul 48 ore, deoarece era cald afara”, marturiseste Grigore Vorot un abonat nemultumit. In situatia de fata brailenii se orienteaza spre centralele termice de apartament, la care parlamentarii impreuna cu Ministerul Mediului pregaresc alte taxe de poluare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-