Published On: lun, Feb 4th, 2013

Oltchim la prima infrangere in Liga Campionilor

Share This
Tags

* Declaratie socanta a lui Vestergaard: “Am avut noroc ca am pierdut la un singur gol diferenta” *

Oltchim a pierdut aseara cu 22-23 in fata lui Ferencvaros, chiar pe teren propriu, in primul meci din grupa principala II a Ligii Campionilor.

Surprinzator sau nu pentru unii, echipa Oltchimului a avut ieri o evolutie slaba iar echipa din Ungaria a profitat la maxim de toate greselile comise de galactice.

La inceputul anului, cand Oltchim si-a etalat valorile, toata lumea o dadea castigatoare a Cupei pe care o vaneaza de ceva timp si anume Liga Campionilor. De ieri, de la prima invrangere, specialistii considera ca mediatizarea din ultima perioada nu a fost benefica pentru echipa, si spera ca acest “dus” rece primit chiar pe teren propriu va motiva mai mult echipa.

In absenta Cristinei Neagu, toate asteptarile fanilor se indreapta in special catre Katarina Bulatovic, cea care si-a transformat „stanga“ in aur la ultimul turneu final. Numai ca interul dreapta nu pare in apele ei, iar atacul Oltchimului sufera din primele minute. Alexandrina Barbosa, intrata in rolul Cristinei Neagu, incearca sa o dubleze la 9 metri.

Din vreo patru aruncari, Sandy marcheaza jumatate, intr-o perioada in care Bulatovic nu „prinde“ deloc poarta. Cam atat inseamna atacul campioanei Romaniei in primele 18 minute, care a marcat patru goluri, doua din aruncari de la sapte metri. Show face tot FTC, care inscrie si din „aeriana“ in inferioritate si se desprinde la 8-5. Tot ce poate sa faca Oltchim pana la pauza este doar intre intr-un dezavantaj minim, scor 9-10.

Prestatia haotica a Oltchimului se prelungeste si dupa pauza. Atacuri previzibile, pigmentate cu ratari si pase la interceptie. Gluma se ingroasa spre minutul 40, cand formatia maghiara pune un ecart de patru goluri, 14-10, moment in care apar si primele murmure de nemultumire in tribune: „Ce faceti, mai?“. Vestergaard ia si al doilea time-out si decide pana la urma sa renunte la Bulatovic, dar meciul ia o turnura inimaginabila. Oltchim arata si epuizata fizic, iar Ferencvaros conduce cu 19-12 (min. 47) la Valcea, o arena in care astfel de situatii sunt numarate pe degetele unei mani in ultimul deceniu. In ciuda unei rabufniri de orgoliu pe final, „chimistele“ alterneaza golurile cu ratari cat China. Revin totusi pana la 21-22 (min. 59), dar nu pot evita primul esec al sezonului, scor 22-23.

14 handbaliste a putut sa inscrie Valcea pe foaie la meciul cu FTC. De altfel, acesta este si numarul de jucatoare pe care se poate baza in prezent Vestergaard in conditiile in care Neagu si Leynaud sunt accidentate, Vetkova a plecat, iar Safta nu are drept de joc

Am avut noroc ca am pierdut la un singur gol diferenta. S-au facut mult prea multe greseli personale, faze de atac tratate cu superficialitate, viteza scazuta, pase previzibile, o aparare slaba, repliere slaba, putine contraatacuri. In aceste conditii, victoria lui FTC este una normala”, a spus Vestergaard.

In meciul cu FTC nu a existat nici ambitie, nici determinare si nici devotament, asa cum si-a promovat in ultima perioada Oltchim echipa.

Campioana Romaniei va avea in continuare urmatorul program: Krim Ljubljana-Oltchim (10 februarie), Oltchim-Zvezda (16 februarie), Zvezda-Oltchim (2 martie), FTC-Oltchim (9 martie), Oltchim-Krim (17 martie).

Comentarii

comentariu

About the Author

-