Published On: joi, Feb 28th, 2013

Noutati privind modificarea pensiilor

Share This
Tags

* In cadrul Sedintei Comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele varstnice au fost prezentate modificarile privind legea pensiilor *

Cresterea valorii punctului de pensii incepand cu 1 ianuarie 2013 a fost stabilit la 4%, adica 760,1 lei. Aceasta crestere cu 4% este prima dupa trei ani, ultima fiind in octombrie 2009.

“Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca pe cuponul lunii februarie este trecuta si partea majorata din ianuarie, ceea ce inseamna ca in luna martie nu veti beneficia de aceeasi suma, adica pensia va fi mai mica. Sunt o serie de pensionari care nu au simtit aceasta crestere, ma refer la cei care sunt pe indemnizatia sociala de 350 lei. In sistemul public, in momentul de fata sunt aproximativ 7000 de pensionari carora nu le-a crescut pensia. Pe langa acestia se mai adauga pensia agricultorilor, aproximativ 3600 de pensionari care sunt in aceeasi situatie”, a spus Sorin Enache, director executiv CJAS Braila.

In comunicatul transmis de CJAS Braila, se mentioneaza faptul ca pensionarilor care au intrat in plata dupa 1 ianuarie 2011, li se va aplica incepand cu luna martie un indice de corectie de 1,06 pentru anul 2013. Adica acestor persoane li se va mari pensia cu 6%.

Sorin Enache a tinut sa precizeze si modificarile legate de ajutorul de inmormantare: “In anul 2013 ajutorul de inmormantare este de 2.223 lei, incepand cu data de 25 februarie, de cand a intrat in vigoare legea bugetului. Pentru un membru al familiei decedat suma este de 1.112 lei, iar pentru persoanele cu invaliditate de gradul I, ajutorul este de 610 lei, adica 80% din valoarea punctului de pensie”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-