Published On: joi, Feb 7th, 2013

Necula, rugat sa-si revizuiasca comportamentul

Share This
Tags

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu a luat atitudine in ceea ce priveste situatia in care se afla societatea CET, invitandu-i la discutii atat pe managerul Stanel Necula, cat si pe membrul AGA Silviu Mangiurea.

“Administrativ, Consiliul de Administratie, in ceea ce priveste salariile si numarul de oameni, sau numele celor care sunt pe lista este treaba lor sa hotarasca. In mod normal AGA, trebuie sa-si dea acordul in legatura cu strategia de disponibilizari si incadrarea salariului. Ei au stiut acest lucru, ca sa ne intelegem. Nu au stiut restul amanuntelor. Eu i-am invitat pe amandoi aici, pe Necula si pe Mangiurea, eu le-am solicitat sa-mi spuna adevarul si dupa aia stabilim ce putem sa facem”, a declarat edilul.

Simionescu a marturisit ca atingerea plafonului maxim in salarizare depinde de criteriile de performanta, iar in cazul lui Stanel Necula, nici nu poate fi vorba de asa ceva, tinand cont ca ocupa aceasta functie de doua luni de zile.

“Nu este atributul meu sa gestionez astfel de situatii sau sa stabilesc un salariu. Iar adevarul este ala despre care ati scris, ca si-a facut salariul de 5900 si ceva, plafonul fiind undeva la 6000 de lei. Am inteles ca ideea, ca salariul sa fie la acelasi nivel cu al viceprimarului a fost valabila pana in decembrie 2011, insa eu va rog sa va duceti inapoi, impreuna cu Consiliul de Administratie si sa va stabiliti o formula de comunicare intre voi, ca sa nu para ca ceea ce face stanga, nu stie drapta. In al doilea rand, eu va spun ca atare, ca nu sunt de acord ca avand o incadrare intre 3000 si 6000, tu sa te duci direct acolo sus”, a adaugat primarul Aurel Simionescu.

Consiliul de Administratie a stabilit o lista cu numele a 83 de persoane care urmeaza sa fie disponibilizate de la CET, pana la data de 18 martie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-