Published On: joi, Feb 28th, 2013

Multi someri, putine locuri de munca

Share This
Tags

* In cadrul Sedintei comisiei de dialog social desfasurata ieri la sediul Prefecturii a participat si primarul Aurel Simionescu * Acesta a dezbatut problema somajului in randul brailenilor *

Primarul Aurel Simionescu a precizat ca in prezent exista o mare diferenta intre locurile de munca oferite de AJOFM Braila si numarul somerilor.

“Acest lucru l-am constatat in urma audientelor pe care le am in fiecare zi de joi. Eu nu pot sa inteleg cum este posibil ca in conditiile in care avem 5000 de someri inregistrati oficial, sunt oferite aproximativ 100 de locuri de munca, care nici macar nu sunt ocupate. Nu imi pot imagina ca in Braila, unde sunt asa de multi someri, sa nu fie gasiti cei 20-30 de oameni pentru o meserie anume”, a spus edilul.

Dumitru Sisu, presedintele CSDR Braila, a atras atentia ca trebuie sa se verifice in amanunt toate locurile de munca oferite in ultimul an: “Eu cred ca trebuie sa privim in detaliu acest aspect. Este ciudat ca de anul trecut si pana in prezent aceleasi firme dau anunturi de angajare pentru aceleasi posturi. Ele se ocupa, dupa care devin iar disponibile. Acolo se intampla un fenomen care ar trebui verificat mergandu-se la fata locului, adica la angajator”, a zis Sisu.

Aurel Simionescu a mentionat ca unele unitati scolare au scos la concurs un post de fochist sau de administrator financiar: “Pentru a ocupa postul de fochist nu s-a prezentat nimeni. E adevarat ca salariile sunt asa cum sunt, iar unii nu vor sa accepte. Insa exista persoane care se chinuie din rasputeri sa obtina un service, pentru a duce un trai mai bun. Sunt preocupati de soarta lor financiara, in timp ce altii se multumesc cu ceea ce primesc de la somaj, sau muncesc la negru”, a spus Simionescu.

Afaceristul Gheorghe Caruz s-a aratat si el indignat de situatia somerilor, precizand: “Unii nu vor sa munceasca. Ei spun ca decat sa lucreze la porci pe 700 lei, mai bine fac altceva. Eu cred ca multora nu le place munca”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-