Published On: mar, Feb 26th, 2013

Monica Macovei: “Nu ma tem nici de Blaga nici de Udrea”

Share This
Tags

In cadrul anuntului facut de Monica Macovei, in ceea ce priveste candidatura sa la sefia PDL-ului, aceasta a fost sustinuta de “grupul intelectualilor”, denumire primita din partea colegilor rautaciosi. Din grupul reformistilor fac parte Sever Voinescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Adrian Papahagi si Teodor Baconschi.

“Vrem sa fim un exemplu pentru clasa politica din Romania. Sa existe standarde etice care sa se aplice permanent, nu numai inainte de alegeri, iar politica de partid sa fie bazata pe merit. Banii sau alte criterii, nu au ce cauta in desemnarea unei persoane intr-o functie de partid sau publica. PDL trebuie sa mearga inainte si nu sa stagneze sau sa mearga inapoi. Ma refer inainte, pe partea dreapta si pe valorile acesteia. Partidul Democrat Liberal nu are voie sa se livreze stangii. Stanga in mod caracteristic cheltuie banii tarii si nu umple niciodata visteria tarii. Vreau sa facem o opozitie credibila si puternica si nu una constructiva tovaraseasca. Vrem ca in jurul nostru sa reconstruim dreapta politica”, a declarat Monica Macovei.

Cu toate ca s-au declarat nemultumiti de traiectoria actuala a PDL, reformistii nu intentioneaza sa se rupa de acest partid, ci din contra intentioneaza sa-l reformeze.

“Demisia mea si a lui Sever Voinescu nu a fost un abandon, ci un semn ca trebuie sa ne asumam ceea ce facem. Noi suntem membrii ai PPE si cred ca trebuie sa fim in fiecare zi, nu numai cand ne reunim in congrese. Vom sustine viziunea de centru-dreapta si vom cauta sa producem solutii pentru opozitia fata de USL si construirea unui nou Guvern”, a declarat europarlamentarul PDL, Cristian Preda.

Grupul reformistilor din PDL sustin candidatura lui Monica Macovei pentru sefia Partidului Democrat Liberal, marturisind ca s-au gandit la aceasta varianta inca din 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-