Published On: mar, Feb 19th, 2013

Moartea din spitale starneste indignarea oficialilor de la Bucuresti, incidentele cresc de la zi la zi

Share This
Tags

* Ca urmare a evenimentelor tragice care se produc in spitalele romanesti, demnitarii trag un semn de alarma * Printre acestia se afla si deputatul brailean din partea PP-DD, Marioara Nistor * Parlamentarul considera ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ar trebui sa ia masuri urgente *

Cazurile de decese nefiresti survenite in spitalele autohtone se inmultesc alarmant in ultima perioada. Ea este ingrijorata de faptul ca, dupa tragedia de la Iasi, unde o femeie, mama a sase copii, a murit dupa o interventie chirurgicala de marire a sanilor, a venit randul judetului Braila sa se confrunte cu un astfel de caz dramatic.

“Este vorba despre o femeie de 36 ani, din Braila, care se afla in coma dupa ce i s-a efectuat o operatie de liposuctie la o clinica privata din municipiul Galati. Aceasta a murit zilele trecute, la Spitalul Judetean din oras. Tanara a facut o operatie de liposuctie la o clinica privata si pentru ca, la trei zile de la aceasta s-a simtit foarte rau, a ajuns in coma cu insuficienta multipla de organ, si a decedat la Spitalul Judetean Galati. Cresterea numarului cazurilor de acest gen este ingrijoratoare pentru medicina romaneasca si cred ca recentele decese survenite in urma unor interventii relativ simple este in masura sa ingrijoreze si conducerea Ministerului Sanatatii”, a precizat Marioara Nistor, intr-o declaratie politica facuta de curand.

Demnitarul brailean nu uita sa aminteasca ca nu cu foarte mult timp in urma, alte doua cazuri au oripilat opinia publica din Romania. Este vorba despre moartea unei gravide de 30 de ani, care a fost “ciopartita” de un medic din Targu Jiu, acuzat de malpraxis, si cazul fetitei de 4 ani, care a murit intr-un spital din Capitala, aparent din cauza unei doze de paracetamol.

“Acestea au fost doar doua dintre cazurile care au scandalizat Romania in ultimii ani, pentru care nu s-au gasit nici vinovati, nici raspunsuri”, mai spune deputatul de Braila.

* “Opriti mortile suspecte din spitalele romanesti!”, sustine deputatul Marioara Nistor *

Avand in vedere cele intamplate, parlamentarul brailean considera ca ministrul Sanatatii, Eugen-Gheorghe Nicolaescu, ar trebui sa raspunda in fata opiniei publice unor intrebari pertinente.

“Aceste intrebari ar fi: din ce cauza apar asemenea evenimente tragice in spitalele romanesti, precum si care este numarul exact al situatiilor de malpraxis dovedite in ultimii ani, atat in Romania, cat si in judetul Braila, si ce masuri s-au luat impotriva celor vinovati. Pana la raspunsurile care vor fi date de ministrul Sanatatii, este clar pentru toata lumea ca sistemul medical autohton se afla in pragul colapsului, pe fondul inchiderii a zeci de spitale si a exodului masiv al medicilor romani in strainatate. Crunta realitate este aceea ca in spitalele romanesti continua sa existe cazuri incredibile, continua sa se moara cu zile, iar pana la insanatosirea sistemului vom mai avea destule cazuri de malpraxis”, a conchis deputatul PP-DD Marioara Nistor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-