Published On: mar, Feb 19th, 2013

Minorii fura “ca-n codru”, 7 braileni s-au “pricopsit” cu dosare de cercetare penala

Share This
Tags

* Luni, politistii braileni au depistat un numar de 7 indivizi, care au incalcat legislatia in vigoare, ei comitand infractiunea de furt calificat * Printre acestia, s-au aflat si 3 minori *

Ieri dimineata, la orele 10.00, politistii din cadrul Politiei Locale Braila au sesizat telefonic ofiterul de serviciu de la Politia Municipiului, ca un brailean, in varsta de 24 ani, a fost surprins in timp ce sustragea mai multe caramizi din gardul unui cimitir din municipiu. Echipa operativa, ajunsa la fata locului, a constatat ca respectivul gard era distrus pe o portiune de 1,50 metri, caramizile daramate aflandu-se atat in exteriorul, cat si in interiorul cimitirului. Valoarea prejudiciului urmeaza sa fie stabilita. Fata de cel depistat a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Tot in cursul zilei de ieri, la orele 12.00, angajatii de la Politia Locala au sesizat la Politia Municipiului ca 3 minori, cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, au fost depistati, pe strada Grigore Alexandrescu, avand asupra lor un capac de canalizare. La vederea agentilor de politie, suspectii au fugit, reusindu-se doar prinderea primului minor. Din primele verificari s-a stabilit ca, in momentul depistarii, cei trei mergeau sa valorifice capacul de canalizare pe care l-au sustras, in seara zilei de 17 februarie 2013, in jurul orelor 23.00, de pe aleea dintre blocurile E4 si F4, din Cartierul Viziru III. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

“La o ora dupa depistarea minorilor infractori, la orele 13.00, angajatii din cadrul SC Electrica SA Braila si politistii de la Postul de Politie Comunal Victoria au efectuat un control la un abonat, de 44 ani, din satul Mihai Bravu, comuna Victoria. Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca la contorul electric erau facute modificari, neinregistrandu-se consumul de energie electrica. Valoarea prejudiciului urmeaza sa fie stabilita de societatea in cauza. Impotriva barbatului a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. La orele 15.00, un cetatean a sesizat, prin plangere, la Politia orasului Insuratei, ca in cursul lunii octombrie 2012, un tanar de 21 ani, din acelasi oras, i-a sustras din curtea locuintei cainele de rasa. In urma sesizarii, politistii s-au deplasat la domiciliul reclamatului si au gasit cainele, pe care l-au luat si l-au restituit proprietarului. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Tot de la Biroul de presa am aflat ca la data de 3 martie 2012, un locuitor din orasul Ianca a reclamat la Politia orasului ca, in luna februarie 2012, o persoana necunoscuta i-a sustras din cont, cu cardul lui de salariu, suma totala de 5.500 de lei, efectuand cinci operatiuni de extragere. In urma activitatilor desfasurate de politistii din Ianca, in cursul zilei de ieri, a fost identificat autorul, cu varsta de 27 ani, din acelasi oras, care a recunoscut fapta comisa. S-a stabilit ca acesta desfasura in mod frecvent activitati in gospodaria partii vatamate si ca i-a sustras cardul dintr-o borseta aflata in locuinta. Pe numele autorului a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-