Published On: mie, Feb 6th, 2013

Ministrul Finantelor din Franta, originar din Braila

Share This
Tags

*Unul dintre cei mai influenti politicieni din Franta, un apropiat al presedintelui Hollande, este originar din Braila, tatal acestuia fiind nascut la Braila*

Pierre Moscovici, parlamentar francez si ministru al Finantelor din mai 2012, s-a nascut in anul 1957 si a fost numit de presa franceza “Creierul campaniei lui Hollande”. Pierre este cunoscut in Franta drept “ideologul Partidului Socialist”.

Tatal actualului ministru francez, Serge Moscovici, una din cele mai proeminente figuri ale psihosociologiei mondiale, s-a nascut la Braila, la data de 14 iunie 1925. Serge era fiul unui negustor de cereale din orasul de la Dunare, parasind Romania in anul 1947.

Pierre Moscovici este unul dintre intelectualii de vaza din Partidul Socialist Francez si unul dintre cei mai aprigi oponenti ai fostului presedinte francez Sarkozy, publicand in anul 2009 “Misiune imposibila? Cum il poate invinge stanga pe Nicolas Sarkozy in 2012.”

Radacinile brailene ale lui Moscovici reprezinta o mandrie pentru politicianul roman. Pierre, in timpul mandatului sau de Raportor al Parlamentului European pentru Aderarea Romania, a declarat in plenul Parlamentului  ca se simte pe “jumatate roman”.

ALIN CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author

-