Published On: vin, Feb 8th, 2013

Ministrii Pricopie si Nica la deschiderea Adunarii Generale a Consiliului Elevilor

Share This
Tags

La Galati, a avut loc astazi deschiderea oficiala a Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor, in prezenta ministrului Educatiei, Remus Pricopie si a ministrului Societatii Informationale, Dan Nica.

La Adunarea Generala, care va alege in zilele urmatoare noul lider al elevilor din Romania, participa si o delegatie de elevi braileni, formata din Piper Roxana, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Braila, vicepresedintii Blicher Sebastian si Moraru Bogdan, dar si un membru al CJE, Manaila Cristina. Delegatia braileana a fost insotita de profesorul Ionescu Raluca, coordonator al Consiliului Judetean al Elevilor Braila.

In cadrul AG a fost citit raportul de activitate al CNE pe anul 2012, iar Braila a fost nominalizata, in cadrul regiunii, pe locul 2, dupa Vrancea, la numarul de formari ale elevilor din CJE. Pe parcursul anului 2012, au fost organizate la Braila 14 activitati de formare, unde au participat 235 de elevi.

Ministrul Pricopie a declarat in fata a peste 200 de lideri ai elevilor din toata tara ca “nu exista in Romania o alta organizatie, in afara de Consiliul National al Elevilor, care sa aiba 3,3 milioane de persoane”.

Pricopie si-a aratat sprijinul fata de structurile organizationale ale elevilor, precizand ca acestea trebuiesc consultate cu privire la problemele din sistemul educational: „Solutiile nu sunt doar la cadrele didactice, trebuie sa lucram impreuna”.

Ministrul Dan Nica le-a cerut elevilor sa profite de deschiderea extraordinara pe care Consiliul National al Elevilor o are, la mai bine de 5 ani de la infiintare.

In cursul zile de astazi, ministrul Pricopie va veni si la Braila, unde in jurul orei 15, la Colegiul National „Nicolae Balcescu” are loc evenimentul de celebrare a 152 de ani de la infiintarea liceului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-