Published On: mie, Feb 20th, 2013

Medicul Calin Dobos este urmarit penal

Share This
Tags

* Acuzatiile care i se aduc sunt de ucidere din culpa *

Medicul din Galati este urmarit penal pentru ucidere din culpa si pentru exercitarea fara drept a unei profesii, dupa ce a efectuat o operatie de liposuctie in urma careia pacienta sa, Irina Ciuraru, a murit.

Procurorii Parchetului Judecatoriei Galati au inceput urmarirea penala impotriva medicului care a operat-o pe Irina, in varsta de 37 de ani, in clinica sa privata “Hyperion”. Barbatul nu are voie sa paraseasca localitatea timp de 30 de zile.

Ionel Gilca, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, a declarat ca medicul galatean a fost audiat si ca nu se sustrage anchetei.

* Calin Dobos avea competente doar pentru chirurgie stomatologica *

Reprezentantul Directiei de Sanatate Publica Galati, Valentin Boldea, a anuntat ca, la clinica “Hyperion”, un alt medic era autorizat pentru desfasurarea activitatii de chirurgie plastica si reparatorie. In schimb, doctorul Calin Dobos este titular pentru chirurgie stomatologica, avand specializarea de medic specialist in chirurgie oro-maxilo-faciala.

In urma cu o luna, Irina Ciuraru a fost supusa unei operatii estetice de liposuctie la clinica privata “Hyperion” din Galati. La trei zile dupa operatie starea sa de sanatate s-a inrautatit, iar femeia a intrat in coma din cauza unei infectii generalizate. Medicii galateni i-au pus diagnosticul de “insufiucienta multipla de organ”.

Pacienta din Braila a murit in urma cu o saptamana. Rudele femeii decedate sustin ca operatia facuta la clinica de chirurgie estetica ar fi trebuit sa fie una fara complicatii, dar ca medicul Calin Dobos, care a operat-o, s-ar fi grabit pentru ca avea mai multi pacienti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-