Published On: Soare, Feb 10th, 2013

Magazinul Profi controlat de Garda Financiara

Share This
Tags

* Magazinul Profi a fost controlat de Garda Financiara la finalul saptamânii trecute deoarece reteaua a primit reclamatii ca vinde prea ieftin uleiul marca proprie Proxi *

Clientii magazinului Profi au devenit suspiciosi cand au vazut ca pretul unui litru de ulei este mult mai mic decat la orice alt magazin de acest gen.  Reprezentantii Profi au precizat ca vindeau cu 4,99 lei litrul de ulei. Pretul unei sticle de ulei în comert este situat între 6 si 12 lei pentru un brand cunoscut si 5 si 7 lei pentru marci private.

Oficialii Profi adauga faptul ca în prezent nu stiu rezultatul anchetei. Mai multe magazine au fost controlate de Garda Financiara iar compania a fost invitata sa prezinte anumite documente.

“Am creat stocuri mari din acest produs, dar scaderea puterii de cumparare a facut ca vânzarile sa fie mai mici decât se anticipase. Noi suntem împotriva risipei de orice fel, asa ca decât sa lasam un ulei sa se deprecieze, am preferat sa-l vindem la un pret accesibil pentru cât mai multa lume”, a declarat Pawel Musial, director general PROFI Rom Food.

Retailerul precizeaza ca în fiecate an, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie, legea permite retailerilor sa-si reduca stocurile prin scaderea preturilor produselor. Acest model de business este utilizat mai ales de retailerii de moda.

Reamintim ca la Braila, la inceputul lunii februarie, la magazinul Profi au mai fost sesizate cateva reclamatii. O braileanca care, dupa ce si-a facut cumparaturile la acest magazin, a fost nevoita sa plateasca o suma destul de mare pentru un kilogram de banane. Era vorba de 20 lei. Femeia, dupa ce a iesit din magazin, a verificat bonul fiscal, apoi vazand ca s-a comis o greseala, s-a reintors in magazin pentru a remedia problema si pentru a i se inapoia banii. Printr-o situatie similara a trecut si o tanara, care sambata, si-a facut cumparaturile in acest supermarket. Fata, ajungand la casa pentru a plati nu si-a dat seama ca la suma de 50 lei a primit ca rest cu 26 lei mai putin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-