Published On: joi, Feb 14th, 2013

Legea pajistilor: buna, tardiva si fara sorti de izbanda

Share This
Tags

* Crescatorii de animale sunt indignati ca abia acum s-a stabilit legea pajistilor * Unii dintre ei sunt de parere ca acest act normativ trebuia aprobat de mult *

Aparitia legii pajistilor a scos la iveala mai multe puncte de vedere a crescatorilor de animele. Desi unii cred ca actul normativ este binevenit, altii spun ca acest lucru trebuia sa aiba loc cu ani in urma. De asemenea, majoritatea sustin ca legea nu are aplicabilitate, in cazul in care nu se efectueaza cadastrul.

„Legea pasunilor trebuia sa fie aplicata de mult, nu acum. Plus de asta, acum trebuie sa o luam de la capat, ceea ce ne va fi foarte dificil. In urma cu 15 – 16 ani s-au acordat zeci de milioane de dolari pentru a se derula activitatea cadastrala la pasunile comunale. Din cate stiu, legea nu se poate aplica da nu se face cadastrul si intabularea. Si-n anii trecuti s-au mai dat niste bani de la Banca Modiala, insa nu s-a miscat un pai. Totul a ramas un adevarat dezastru”, ne-a declarat nea Vasile M., de 68 ani, care este crescator de animale din comuna Vadeni.

De asemenea, Ionel T., din Olaneasca, si el coleg de breasla cu ne-a Vasile, spune ca degeaba legea este buna, daca nu se poate aplica.

„Din cate am auzit eu, dar am si vazut, toate islazurile comunale apartin diversilor fermieri, care le-au obtinut dupa ce au incheiat contracte, pe o durata lunga de timp. Asta pentru ca multi primari, din exces de zel si fara a gandi si-n favoarea noastra, a simplului crescator, au dat pe tava aceste pajisti”, a zis Ionel T.

Comentarii

comentariu

About the Author

-