Published On: mar, Feb 19th, 2013

Laminorul a fost vandut pe “doi lei”

Share This
Tags

Grupul rus Mechel a vandut cele patru combinate metalurgice pe care le detine in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia vizeaza compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, potrivit unui comunicat transmis marti de grupul rus.

Firma care a cumparat cele patru combinate, Invest Nikarom din Bucuresti, are ca asociati in parti egale doi cetateni rusi. Firma are un capital social varsat de aproximativ 100 mii lei. Activitatea firmei este comertul cu ridicarea de masini si echipamente. Firma inregistrata la data de 1 iulie 1993 avea in anul 2010 un numar mediu de 3 angajati.

“In noiembrie 2012, din cauza preturilor nefavorabile de pe pietele europene ale otelului, legate de cresterea preturilor pentru deseuri feroase si de cererea slaba pentru produse finite, productia unitatilor producatoare de otel ale Mechel din Romania a fost oprita temporar. In timp ce productia acestor unitati a fost suspendata temporar, au fost luate toate masurile necesare pentru a conserva capabilitatea operationala a unitatilor si pentru a efectua lucrari de intretinere pe timp de iarna. Aceasta tranzactie reprezinta inca un pas in implementarea strategiei revizuite a Mechel cu scopul de a dezvolta liniile de productie cheie si de a renunta la activele care nu se incadreaza in profilul de baza al grupului. Am anuntat anterior intentia de a iesi din sectorul productiei de otel in Europa, care produce pierderi constant atat in prezent, cat si in viitorul apropiat. Nu numai ca are un impact negativ asupra rezultatelor financiare si fluxului de numerar ale grupului, dar creste costurile alternative, ceea ce nu ne putem permite in timp ce investim in proiecte miniere promitatoare. Avand in vedere pierderea de 2,4 miliarde ruble planificata pentru activele din Romania in 2013, aceasta tranzactie va avea un efect financiar simtitor pentru actionarii nostri. Fluxul de numerar astfel deblocat va fi utilizat pentru activitatile noastre operationale, precum si pentru scaderea gradului de indatorare al companiei. Mechel a transferat actiunile tuturor activelor din Romania catre cumparatorul Invest Nikarom SRL, din Romania. Valoarea tranzactiei este in suma nominala de 230 lei (aproximativ 70 dolari SUA). Invest Nikarom SRL a cumparat cele cinci active ale Mechel Group – Ductil Steel Mechel, Campia Turzii, Mechel Targoviste SA, Mechel East Europe Metallurgical Division SRL, Laminorul SA”, se arata in comunicatul companiei ruse.

Comentarii

comentariu

About the Author

-