Published On: sâm, Feb 2nd, 2013

La multi ani Gabriela Dobre!

Share This
Tags

In orice competitie sportiva conteaza foarte mult relatia dintre jucatori, iar in handbal cel mai mult conteaza ca apararea sa comunice tot timpul cu portarul.

De mai bine de 8 ani, poarta de la HC Dunarea este aparata cu mare responsabilitate de unul dintre cei mai buni portari romani si anume Gabriela Dobre.

Pitzu, asa cum o numesc prietenii, face parte din generatia ’81 – ’82 alaturi de alte mari nume din handbalul romanesc. Gabriela Dobre a debutat in lumea handbalistica la CSS Bucuresti unde a crescut sub bagheta profesorului Octavian Radulescu. In 1997-1998, Gabriela Dobre a ocupat alaturi de echipa de junioare II pozitia a treia, obtinand astfel bronzul. Un an mai tarziu, a facut parte din lotul de junioare I unde de asemenea a incheiat competitia pe podium, ocupand pozitia a III-a, si fiind medaliata tot cu bronz.

In 1999, Gabriela Dobre a facut parte din echipa de aur a nationalei de junioare a Romaniei, castigand medalia de aur la Campionatul European de Handbal Feminin pentru junioare organizat de Germania. In acea finala, desfasurata la Rotenburg, echipa Romaniei, antrenata de Aurelian Rosca, a invins echipa Lituaniei cu scorul de 33-24. Printre coechipierele Gabrielei Dobre se numara si Oana Chirila, Tereza Tamas si Ionela Stanca.

Performanta s-a repetat si un an mai tarziu, in 2000, la campionatul European de Handbal Feminin pentru tineret, care s-a desfasurat la Saint-Raphael, in Franta, devenind alaturi de Galca, Tamas, Chirila, Elisei dar si alte jucatoare, campioana europeana. La mondialele din 2001, Gabriela Dobre a facut parte din echipa, insa in acel an, Romania nu a ocupat decat pozitia a IV-a.

S-a transferat apoi la Rulmentul Brasov unde a jucat doi ani de zile, dupa care a urmat o pauza de un an. S-a intors in capitala unde a jucat in Divizia A pentru Apanova.

A ajuns la Braila dupa ce echipa la care juca, si anume Apanova a fost la baraj cu HC Dunarea pentru promovarea in liga nationala, atunci HC Dunarea a promovat si la echipa s-a alaturat si Pitu.

De atunci si pana astazi sunt 8 ani in care, Gabriela Dobre a facut senzatii in poarta de la HC Dunarea, publicul exclamand la fiecare interventie “Bine Pitzu”. Cea mai mare performanta a Gabrielei Dobre la HC Dunarea a avut loc in anul competitional 2008-2009 cand echipa braileana a fost premiata cu bronz, ocupand pozitia a III-a in Liga Nationala.

In vara anului 2011, Gabriela Vasile s-a casatorit cu rugbistul Flavius Dobre de la Dinamo. Petrecerea a avut loc la un restaurant din Constanta, iar nasi au fost chiar antrenorul rugbistului de la Dinamo, Stefan Demici, si sotia acestuia.

Astazi, la ceas de sarbatoare pentru Gabriela Dobre, s-a alaturat redactiei noastre echipa, dar si antrenorul Ioan Baban, care a tinut sa ii transmita un mesaj.

Capitanul de la HC Dunarea a transmis in numele echipei un sincer “La multi ani” Gabrielei Dobre alaturi de mesajul: “Imi revine deosebita placere sa-i urez lui Pitu, in numele colegelor, un sincer la multi ani, alaturi de toate gandurile noastre de bine. Multa sanatate si un parcurs cat mai lung in lumea handbalistica”, a precizat Ada Moldovan.

Antrenorul de la HC Dunarea Braila a avut si el un mesaj pentru Gabriela Dobre. “Ma bucur ca m-am intalnit cu ea la Braila, este o sportiva prin excelenta si un om deosebit. Imi pare rau ca in 2008 nu a putut sa raspunda convocarii la Campionatul Mondial Universitar. Nu pot sa-i doresc decat sanatate si sa apere la Braila multi ani de acum in colo. Sa fie fericita findca merita. Imi face placere sa cunosc un om asa deosebit si sunt bucuros ca am intalnit-o. La multi ani!”, a precizat Ioan Baban.

Langa echipa si antrenor, ne alaturam si noi, redactia ziarului Infobraila, si ii transmitem lui Pitzu, in numele brailenilor, un sincer la multi ani, multa sanatate pentru a continua alaturi de HC Dunarea drumul lung si anevoios spre medalie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-