Published On: joi, Feb 21st, 2013

Jandarmii aplica sanctiuni “cu nemiluita”

Share This
Tags

* Timp de 2 zile, jandarmii braileni au efectuat ample actiuni de prevenire, acestea fiind in zona institutiilor de invatamant * Cu aceasta ocazie, organele legii au aplicat noua sanctiuni *

In cursul zilelor de 19 si 20 februarie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila au desfasurat acţiuni de prevenire a faptelor antisociale din zona institutiilor de Invatamant aflate In competenta inspectoratului.

Jandarmii au ca obiectiv asigurarea unui climat de ordine si siguranta In zona institutiilor de Invatamant, dar si prevenirea si combaterea absenteismului scolar.

Marţi, 19 februarie, pe timpul actiunii executate, jandarmii braileni au aplicat noua sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru faptele de Incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Un exemplu ar fi sanctiunile pentru savarsirea de gesturi obscene, injurii sau consum de bauturi alcoolice In locurile publice (parcuri, alei etc.) din imediata apropiere a scolilor.

“Pe timpul actiunii de astazi (nr. 20 februarie), au fost depistati sapte elevi de liceu care nu se aflau la ore, si care pentru acest fapt au fost invitati la unitatile scolare de care apartineau, In vederea clarificarii acestei situatii. In jurul orelor 11.30, jandarmii braileni au depistat trei tineri, cu varste de 19, respectiv 20 ani, care se aflau In incinta unui local cafe-bar, unde se afla ti aparate cu jocuri de noroc. Pe timpul celor doua actiuni preventive, jandarmii au informat un numar de 43 de tineri, care se flau In zonele apropiate unitatilor de Invatamant, cu privire la diferite metode prin care se pot evita conflictele fara a recurge la violenta”, ne-a precizat plutonier Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al IJJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-