Published On: lun, Feb 4th, 2013

INCREDIBIL: Stanel Necula isi face de cap la CET!

Share This
Tags

* Cu salariu de 5900 lei, Necula vrea sa dea afara 100 de muncitori de la CET *

Pe langa gestionarea defectuoasa a societatii CET, Stanel Necula, proaspatul manager sosit pe cal alb sa salveze agentul de termoficare si-a permis luxul de a-si lua concediu de odihna, iar de marirea propriului salariu nici nu mai vorbim.

Conform legii managerul nu trebuie sa aiba salariul mai mare decat al viceprimarului. Cu toate astea, AGA a hotarat ca Necula sa primeasca 3200 de lei pe luna, in conditiile in care managerul nu a binevoit sa ia parte la discutii. Suma nu l-a satisfacut pe Necula, acesta a reusit cu ajutorul Consiliului de Administratie sa-si majoreze propriul venit pana la 5900 lei.

* Membrii AGA au declarat: “Ne sfideaza! Atat el cat si Consiliul de Administratie”

Mai mult astazi, la ora 12.00 Stanel Necula si-a programat o intalnire cu reprezentantii sindicatului avand intentia de a prezenta o lista cu cele 100 de persoane care urmeaza sa fie concediate. Toate aceste demersuri insa, au fost facute fara ca Adunarea Generala a Asociatilor sa fie instiintata.

“Nu am fost informati de nicio modificare a salariului pe care i l-am stabilit noi, membrii AGA. Daca si-a marit salariul la 5900 lei a facut o mare ilegalitate”, a declarat consilierul Ionel Alexandru, membru AGA la CET.

O alta problema pe care Consiliul de Administratie a a tinut-o ascunsa este faptul ca centrala de pe platforma de la km 10 este oprita.

“Sunt indignat de ceea ce se intampla la CET. In calitate de membru AGA nu mi s-a adus la cunostinta faptul ca in urma cu o saptamana a avut loc sedinta Consiliului de Administratie, unde s-a stabilit salariul managerului, dar si schema de disponibilizari. Consiliul de Administratie si conducerea CET sunt obligati sa prezinte aceste situatii membrilor AGA. Noi am hotarat ca salariul sa fie la nivelul viceprimarului dar si corelat la situatia in care se afla CET-ul la momentul actual. Disponibilizarea a 100 de persoane este de neconceput. Acesti oameni vor deveni victimele unui sistem defect si le va fi foarte greu sa-si gaseasca un loc de munca. Directorul se gandeste numai la cifre si nu la situatia oamenilor”, a declarat Cosmin Catalin Palavoiu, consilier local si membru AGA la CET.

Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, la Alineatul (1) al articolului 3ý se precizeaza: “Directorul general/Directorul beneficiaza de o remuneratie lunara acordata prin contractul de mandat, dupa cum urmeaza: c) la nivelul regiilor autonome, societatilor si companiilor de interes local aflate in coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea unei unitati administrativ-teritoriale de interes local, precum si filialelor acestora, remuneratia nu poate depasi nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de viceprimar”.

* Necula a reusit sa-i uimeasca si pe consilierii municipali *

Simona Draghincescu, consilier municipal independent a precizat: “Ce pot spune? Nimic altceva decat ca salariul acestui director s-a stabilit si-n functie de performantele obtinute la CET. De cand a venit la conducerea societatii, Stanel Necula a demonstrat ca este extrem de eficient, avand rezultate foarte bune. Bineinteles, ceea ce spun este la nivel de gluma, adica cu ghilimelele de rigoare. Din punctul meu de vedere, este ceva de neconceput. Eu stiu ca exista un act normativ in care se precizeaza ca salariul unui director al unei societati comerciale care se afla in subordinea viceprimarului, la noi fiind vorba de Alexandru Danaila, nu poate fi mai mare decat a celui din urma. Venitul trebuie stabilit in functie de rezultatele obtinute de acest sef. Insa criteriile de performanta nu le face Adunarea Generala a Actionarilor CET, ci acest om ce se numeste director. AGA apoi trece la aprobare. Eu consider ca salariul trebuie stabilit de Consiliul Local Municipal si apoi aprobat. Ceea ce se intampla la CET este o bataie de joc, atat la adresa bietilor muncitori de acolo, cat si la brailenii care sunt racordati la sistemul de termoficare local. Oricum, bataia de joc a fost si va ramane mereu la loc de cinste”.

Referitor la decizia de a se inchide definitiv furnizarea agentului termic prin intermediul punctului de la Km 10, Draghincescu si-a aratat din nou nemultumirea.

“De cand pana cand s-a luat aceasta decizie? Unde s-a stabilit? Eu nu stiu asa ceva. Acum vine intrebarea: daca tot s-a inchis pentru ce s-au mai alocat sume uriase de bani?  Unde s-au dus acesti bani?”, a mai zis Simona Draghincescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-