Published On: vin, Feb 22nd, 2013

Scandal monstru la Centrul “Sf. Maria”

Share This
Tags

* De curand, la Centrul de Asistenta Paliativa “Sf. Maria” a izbucnit o cearta de proportii in urma organizarii concursului pentru ocuparea functiilor de executie *

Timp de 9 zile, la Centrul de Asistenta Paliativa “Sf. Maria” s-a desfasurat un concurs in vederea obtinerii unui loc de munca, pe 31 ianuarie fiind proba scrisa si pe 6 februarie cea practica. Este vorba de un numar de 60 de joburi, defalcate astfel: 9 pentru asistent medical, 24 de infirmieri, cate 4 pentru fochisti pentru mica presiune si paznici, 3 muncitori in bucatarie, cate 2 vizeaza functia de ingrijitor, muncitori spalatorie, lenjerease, iar cate unul este pentru functia de asistent fizioterapie, asistent social, maseur, referent, magazioner, instalator sanitar, electrician si sofer.

Controversele au aparut in momentul in care au fost afisate rezultatele concursului. Majoritatea candidatilor si-au aratat nemultumirea in momentul in care au vazut notele obtinute. Un alt subiect care a contribuit la “marul discordiei” a fost ca angajarea brancardierilor, care locuiesc in Baldovinesti, s-a facut pe baza relatiilor existente cu sefii Centrului.

Intrebat daca stie despre acest incident, primarul Aurel Simionescu ne-a precizat ca a primit o serie de sesizari, dar cu caracter anonim. Insa el nu poate decat sa faca verificari, nimic mai mult.

“De fiecare data cand se intampla sa avem un concurs sau o licitatie, cei care castiga spun ca a fost bine, ca am avut de invatat, cat ne-am chinuit. Cei care nu reusesc, vorbesc despre cum au stiut altii subiectele dinainte, ce s-a intamplat si asa mai departe. Dincolo de acest aspect pe care l-am vazut si care e general, asta pentru ca nu numai la Braila se intampla, eu as vrea sa fac un apel: in cazul in care cineva are o dovada sa vina, sa spuna, sa scrie. Cu povesti din astea despre nu stiu ce a auzit el la colt, despre cine, cum si ce fel, nu putem sa luam masuri. Avem un talent deosebit sa vorbim despre niste lucruri si nu este normal. Daca tot avem opinii si daca suntem noi cei lezati, eu cred ca trebuie sa spunem pe fata pentru a evita sa i se mai intample si altuia ceea ce am patit noi”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

De mentionat ca, Centrul de Asistenta Paliativa “Sf. Maria” este in localitatea Baldovinesti si-si desfasoara activitatea de ani buni, in trei cladiri care au apartinut unor unitati agro-industriale din zona respectiva. Aici se acorda asistenta medicala si sociala persoanelor care au probleme grave, celor fara surse de venit sau apartinatorilor legali, bolnavilor cronici, dar si tinerilor cu varste de peste 18 ani care provin din scoli speciale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-