Published On: lun, Feb 11th, 2013

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani cu suspendare

Share This
Tags

* Deputatul PNL nu-si va petrece restul zilelor printre camile *

Gigi Becali a fost condamnat, luni, definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse si in cazul garzilor sale de corp.

Deputatul PNL, a fost trimis in judecata in octombrie 2009, alaturi de Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si de politistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate in mod nelegal.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG (unde functiona si un bar), unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat Mercedesul finantatorului si ca nu vor reclama Politiei faptul ca au fost urmariti cu masinile, urcati cu forta in vehicule si dusi in Pipera. Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generatie (PNG).

In 19 octombrie 2011, Gigi Becali a fost achitat de catre un complet de trei judecatori al ICCJ. Decizia instantei a fost contestata de Parchet si de unii dintre inculpatii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta, care luni a dat o decizie definitiva in dosar.

Judecatorii instantei supreme aratau, in motivarea deciziei din 19 octombrie 2011, ca partile vatamate nu au avut de suferit in urma furtului limuzinei lui Becali, ci, mai mult, au fost tratate cu bauturi la barul din Pipera, iar acestora nu li s-a interzis nicio clipa sa plece. Magistratii remarcau totodata ca niciuna dintre parti nu a cerut expres sa fie lasata sa plece.

Comentarii

comentariu

About the Author

-