Published On: joi, Feb 28th, 2013

Gheorghe Caruz a cedat nervos: “La Braila se fura ca-n codru”

Share This
Tags

La sedinta de ieri de la Prefectura, afaceristul Gheorghe Caruz a scos in evidenta ca la nivelul orasului nostru numarul celor care fura este in crestere.

“Nu este posibil ca in anul in care suntem sa se fure intr-un hal fara de hal. Zilnic, se fura sume mari de bani, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca unii au inceput sa fure si transformatorul de energie electrica. Au scos uleiul din el, au scos bobinele de cupru pe care le duc apoi la fier vechi. Zilnic, echipaje de la Politie si Jandarmerie ii fugaresc pe infractori, ii prind, le dau amenda. Acestia nu le platesc si se reintorc la furat. In timp ce infractorii sunt la ridicati pentru a da declaratii, altii vin in urma lor si fura, aducand pagube materiale si financiare firmelor. Ar trebui sa se lucreze la legea sanctiunilor, pentru ca organele legii lucreaza in zadar, munca lor fiind degeaba. Am fost si la Parchet pentru a face plangere, dar mi s-a spus ca numai in ziua de miercuri, de la 10.00 la 12.00, se primesc aceste documente. Nu mi se pare corect si consider ca o institutie publica trebuie sa-si desfasoare activitatea mereu in timpul programului zilnic, fiind in slujba cetateanului. Este vorba de averea statului, iar distrugerea bogatiei reprezinta un mare pericol”, a zis Gheorghe Caruz.

Acesta a adaugat ca in aceste conditii, niciun investitor strain sau din tara nu va mai veni la Braila.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, Mircea Vizitiu, a precizat ca toate constatarile facute de politisti se concretizeaza in dosare penale, care sunt inaintate Parchetului.

“Evaluarea fiecarei infractiuni in parte se afla in atributia Parchetului. Noi constatam si ne confruntam cu aceiasi oameni, dupa cum stiti si dumneavoastra”, a zis Mircea Vizitiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-