Published On: mar, Feb 5th, 2013

Furturi deslusite de politistii braileni

Share This
Tags

* Inca de la inceputul acestei saptamani, politistii au descoperit o serie de infractori care in perioade diferite au praduit mai multi braileni *

Ieri, la orele 11.30, o braileanca, de 25 ani, din comuna Dudesti, a reclamat la Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei faptul ca, in perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2013, a lipsit de la domiciliu si persoane necunoscute au patruns in locuinta ei, sustragand mai multe bunuri. Politistii au efectuat cercetari si au stabilit ca din imobil au fost sustrase bijuterii, un telefon mobil si un DVD, bunuri in valoare totala de 7.000 de lei. In urma investigatiilor efectuate in teren, politistii au ajuns la concluzia ca principalul suspect este un tanar localnic, de 20 ani, care o ajuta pe proprietara la treburi gospodaresti si cunostea intrarile in locuinta. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si in cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Tanarul a fost retinut pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, urmand ca, astazi, sa fie prezentat Judecatoriei Faurei cu propunere de arestare preventiva.

* Cazurile de masini furate sunt in atentia oamenilor legii *

Politisti de la Biroul de Investigatii Criminale – linia de munca Patrimoniu au continuat cercetarile in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti si au identificat un brailean, in varsta de 42 ani, caruia i s-a probat ca, in perioada 14 – 16 ianuarie 2013, prin escaladarea gardului si a patruns in curtea locuintei unui brailean, situata pe Bulevardul Dorobantilor. Din imobil, barbatul a sustras bunuri in valoare de 120 de lei. Dosarul penal a fost trimis cu propunere legala catre Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Acesta este cercetat in stare de libertate pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

“In urma cercetarilor efectuate de politisti de la Biroul de Investigatii Criminale – linia de munca Furturi din auto, luni, a fost depistat un tanar, de 21 ani, din Braila, caruia i-au probat comiterea a cinci infractiuni de furt sau tentative de furt din autoturisme. Politistii au stabilit ca, in perioada 23 decembrie 2012 – 30 ianuarie 2013, in timpul noptii, a patruns prin efractie in cinci autoturisme, parcate pe B-dul Dorobantilor, B-dul Independentei, Calea Calarasilor, strada Hipodrom si Rosiorilor, si din doua dintre acestea a sustras o geanta cu documente, un notebook  si panoul frontal al radio cu CD. Prejudiciul total cauzat a fost estimat la valoarea de 2.000 de lei, reprezentand distrugeri ale portierelor si geamurilor si bunurile sustrase, fiind recuperat in proportie de 60% (notebook-ul si mai multe documente). In cauza s-a intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de furt calificat, si va fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila cu propunere de incepere a urmaririi penale. Cercetarile continua cu autorul in stare de libertate pentru a i se proba intreaga activitate infractionala”, a declarat inspector principal de politie Jenel }ogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-