Published On: vin, Feb 1st, 2013

Formularele 392A si 392B trebuie depuse pana pe 25 februarie

Share This
Tags

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila aduce în atentia contribuabililor ca trebuie sa depuna la organele fiscale competente, pâna la data de 25 februarie 2013 inclusiv, o serie de formulare.

Aceste documente sunt: formularul 392A si formularul 392B.

Formularul 392A – “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate în anul…” se completeaza de catre persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de  220.000 lei. La sectiunea „Cifra de afaceri” se înscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare, care trebuie sa fie inferioara sumei de 220.000 lei.

Referitor la cel de-al doilea document fiscal, Formularul 392B – “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri,  prestarile de servicii  si achizitiile efectuate în anul…”, acesta se completeaza de catre persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri, realizata la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obtinute din vânzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara  sumei de 220.000 lei. La sectiunea „Cifra de afaceri” se înscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare, care trebuie sa fie inferioara sumei de 220.000 lei.

“Formatul electronic al acestor formulare se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala: www.anaf.ro/Toate formularele cu explicatii/ programe utile/ declaratii fiscale”, se mentioneaza in instiintarea transmisa de DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-