Published On: lun, Feb 18th, 2013

Festivalul Olimpic al Tineretului European a ajuns la cea de-a 11-a editie

Share This
Tags

* Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc duminica seara, pe arena Liceului cu Program Sportiv “Ion Tiriac” din Brasov *

Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a inceput, duminica seara, cu intonarea imnului national si cu parada delegatiilor tarilor participante, la eveniment asistand fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale. Presedintele Comitetului de Organizare EYOWF 2013, George Scripcaru, primarul Brasovului, a deschis seria discursurilor oficialitatilor. De asemenea, s-au adresat publicului presedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, dar si presedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge.

Ulterior, premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisa editia de iarna a FOTE. “Imi revine deosebita onoare de a declara deschisa a unsprezecea editie a Festivalului Olimpic al Tineretului European”, a spus Ponta atat in limba romana cat si in limba engleza.

Grecia, tara unde s-au nascut Jocurile Olimpice, a deschis parada celor 45 de tari participante, iar sportivii au prezentat steagurile in ordine alfabetica.

Romania, in calitate de tara gazda a intrat ultima pe stadion, iar tricolorul a fost purtat de schiorul fondist Pripici Florin Daniel, multiplu medaliat la Campionatele Europene la U18. Imediat dupa discursuri a fost arborat drapelul olimpic, timp in care s-a intona pentru prima data in istoria Romaniei si a Brasovului imnul olimpic.

Ulterior, a fost aprinsa Flacara Olimpica, purtata dinspre curtea interioara a Primariei catre Arena Liceului cu Program Sportiv “Ion Tiriac” de catre patru sportivi: Sasu Iulia Maria, Dudu Nicolae, Vlad Ionescu si Patea Sorin Iulian. Flacara Olimpica a fost aprinsa de campionul olimpic la sabie Mihai Covaliu.

Primaria a amplasat un ecran gigant de 24 de metri patrati in Piata Sfatului astfel incat turistii si brasovenii care nu pot intra pe arena Liceului Sportiv sa poata vedea live festivitatea.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a editie, se desfasoara in Brasov, Rasnov, Predeal, Cheile Gradistei – Fundata, in perioada 17 – 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat in Romania participa 900 de sportivi si 600 de membri ai delegatiilor, din 45 de tari.

Se vor intrece 559 de baieti si 351 de fete astfel: 182 de concurenti la schi alpin, 147 de concurenti la biatlon, 162 de concurenti la schi fond, 86 de concurenti la sariturile cu schiurile, 91 de concurenti la snowboarding, 50 de concurenti la patinaj artistic, 62 de concurenti la patinaj viteza si 120 de concurenti la hochei pe gheata.

Pe perioada desfasurarii competitiei, toate cele sapte partii din Poiana Brasov (Bradul, Drumul Rosu, Kanzel, Lupului, Stadion, Sulinar si Subteleferic) vor ramane deschise. De asemenea, vor functiona toate instalatiile de transport pe cablu. Vor exista insa restrictii pentru turisti in partea superioara a partiei Lupului, care va fi destinata antrenamentului sportivilor, si in partea inferioara a partiei Subteleferic, unde se vor avea loc probele de schi alpin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-