Published On: mar, Feb 5th, 2013

Fermierii vor primi card de acces in piata

Share This
Tags

Ministerul Agriculturii intentioneaza sa introduca carduri de acces pentru producatorii care isi vand produsele agroalimentare in piete. Obligativitatea urmeaza sa fie cuprinsa intr-o ordonanta de urgenta care prevede stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

Astfel, cardul de acces in pietele agroalimentare va fi netransmisibil si se va acorda producatorului agricol, persoana fizica inregistrata fiscal in baza certificatului de producator, care isi comercializeaza singur produsele. Introducerea cardului are rolul de a asigura “evidenta operativa” a vanzarile. Detinatorii de carduri de acces in piete vor avea obligatia sa inscrie zilnic, pe verso, la fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, cantitatile vandute in ziua respectiva.

Potrivit actului normativ, autoritatile isi propun astfel sa combata evaziunea fiscala, presiunile speculative asupra preturilor produselor la consumatorul final sau concurenta neloiala intre producatorii persoane fizice si comercianti. La nivel national, exista 500 de piete agroalimentare, 400 dintre acestea fiind piete urbane aflate in cea mai mare parte in proprietate si administrare privata sau in proprietate publica si administrare privata. Acestora li se adauga alte peste 700 de structuri de vanzare temporare organizate in mediul rural.

Comentarii

comentariu

About the Author

-