Published On: lun, Feb 4th, 2013

Efectele negative ale ceaiului verde

Share This
Tags

Ceaiul verde este promovat ca fiind o minune pentru sanatate. Cunoscut pentru efectele sale deosebite, acesta  protejeaza organismul de cancer, este bun pentru sistemul digestiv, scade nivelul colesterolului si micsoreaza riscul imbolnavirii de inima.

Trebuie stiut ca în 250 de ml de ceai exista între 15 si 75 mg de cafeina, în functie de modul în care a fost preparat. De asemenea, un consumul ridicat poate genera probleme gastrointestinale, batai rapide si neregulate ale inimii, precum si vibratii ale muschilor. Efectele negative ale ceaiului verde pot fi puse în legatura cu modul gresit în care acesta este preparat. Apa nu trebuie sa dea în clocot, pentru ca ceaiul nu numai ca va avea un gust neplacut, dar poate provoca arsuri si dureri de stomac.

Daca bei mai mult de 5 – 6 cesti de ceai verde pe zi, este posibil sa te trezesti cu batai neregulate ale inimii, insomnie, ameteli, diaree, varsaturi, dureri de cap, pierderea poftei de mancare.

Trebuie avut grija la consumul de ceai verde cand ai probleme cu inima. Baut in exces, ceaiul verde poate avea urmatoarele efecte secundare: anxietate, atacuri de panica, boli renale sau dureri de stomac.

Femeile insarcinate nu ar trebui sa bea mai mult de 3 cani pe zi. Consumul mai mare de 6 cani ar putea avea efecte dezastruoase, cum ar fi avortul spontan.

Comentarii

comentariu

About the Author

-