Published On: lun, Feb 18th, 2013

Drept de vot de la 16 ani si limitarea functiei prezidentiale la un singur mandat

Share This
Tags

Propunerile vin din partea europarlamentarului PDL Cristian Preda. Ideile pentru modificare constitutiei sunt unele catalogate drept indraznete, politicianul postandu-le pe blogul personal.

“Trebuie avansate propuneri indraznete, care sa arate ca intelegem ce se petrece in lumea politica de astazi si ca punem la incercare majoritatea. In ceea ce ma priveste, am avansat cu catva timp in urma doua propuneri, care ar merita sa fie introduse in dezbatere, fie si pentru a lua pulsul societatii politice. Am in vedere ideea introducerii votului de la 16 ani, mai intai in alegerile locale si euro-parlamentare, apoi la cele generale si prezidentiale, ca si ideea de a limita la un singur mandat functia prezidentiala”, a marturisit Cristian Preda pe blogul sau.

Politicianul a atras atentia colegilor sai de partid ca electoratul asteapta ca ei sa vina cu propuneri si solutii viabile in ceea ce priveste modificarea constitutiei.

“De pilda, mi s-ar parea nimerit sa abordam subiecte sensibile precum: creditele pentru studii, reducerea mortalitatii cauzate de accidentele rutiere ori costul transportului public. Nu mai dau alte exemple: sunt zeci si sute, ignorate de dezbaterea politica, desi intereseaza in cel mai inalt grad societatea”, a adaugat europarlamentarul PDL.

Comentarii

comentariu

About the Author

-