Published On: joi, Feb 21st, 2013

Disparitia cainilor comunitari, o solutie fara rezolvare

Share This
Tags

* Edilul Simionescu ne-a spus ca legea nu iI da niciun cadru legal pentru a “termina” cu prezenta cainilor comunitari pe strazile din municipiu *

De curand, primarul Aurel Simionescu ne-a declarat ca oricat s-ar stradui sa rezolve problema cainilor comunitari din municipiu, legile in vigoare nu-l ajuta mai deloc.

“Dupa cum se stie, activitatea de capturare a cainilor o efectueaza doua firme. Angajatii acestora prind cainii de pe strazi, apoi ii duc la padocurile de la Lacu-Sarat si Unirea. Dupa ce li se administreaza tratamentele, cainii sunt eliberati in aceleasi locuri de unde au fost capturati. Cele 2 padocuri sunt in subordinea Serviciului de Utilitati Publice de Administrare si Gospodarire Locala, din cadrul Primariei. S-a luat decizia ca cele 2 firme sa efectueze doar prinderea cainilor si transportul spre padocuri. {n felul acesta, nu vor mai fi suspiciuni in legatura cu cu numarul de caini raportati a fi prinsi si dusi la adaposturi”, a declarat Aurel Simionescu.

De asemenea, edilul are si o mare suparare, aceasta fiind legata de faptul ca legea ii restrictioneaza dreptul de actiona in orice alt fel decat capturarea cainilor.

“Supararea este ca, potrivit legii, eu trebuie sa returnez cainii in teritoriu. Au aparut foarte multe controverse legate de acest subiect, atat din partea iubitorilor de animale, cat si a celor carora le plac animalele, dar nu vor sa le vada pe strada. Pana acum au fost sterilizati 2.000 la numar, dar ei sunt cu miile. Degeaba ii strangem de pe domeniul public, ca ne trebuie cam 5-6 ani sa scapam de ei. Pentru ca abia atunci, cei care sunt pui acum nu vor mai avea cum sa se inmulteasca”, a mai spus primarul Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-