Published On: Soare, Feb 10th, 2013

Dispar cozile la medicul de familie, verificarea asiguratilor este “floare la ureche”

Share This
Tags

Daca pana de curand un pacient trebuia sa stea ore in sir la medicul de familie pentru a i se elibera o adeverinta in baza careia sa poata beneficia de asistenta medicala, iata ca procedusa s-a simplificat.

Medicul va verifica online daca un pacient este asigurat prin accesarea site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, iar adeverinta se va elibera doar daca persona care o solicita apare din greseala ca fiind neasigurata.

In baza prevederilor legale, calitatea de asigurat este dovedita prin interogarea de catre furnizorii de servicii medicale a interfatei SIUI online, pusa la dispozitie pe pagina web www.casan.ro, adeverinta de asigurat se solicita la CJAS Braila numai în cazul în care persoana care a solicitat servicii medicale apare ca neasigurata.

Reamintim ca la finele lunii trecute, la sediul CJAS Braila se formau cozi interminabile la cele 2 ghisee ale institutiei. Pentru ca acest aspect a fost dezbatut in sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Varstnice, conducerea CJAS Braila a luat decizia de a infiinta un al treilea ghiseu. Asta pentru ca oamenii sa nu mai piarda mult timp in momentul in care solicita eliberarea unui act ce le este necesar la medicul de familie sau in alte scopuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-