Published On: mie, Feb 27th, 2013

Directorii deconcentratelor “mustruluiti” de prefect

Share This
Tags

In cadrul sedintei Comisiei de dialog social, care a avut loc astazi la Prefectura, Mihaela Marcu, prefectul judetului, din nou, si-a aratat indignarea vizavi de comportamentul directorilor directiilor deconcentrate din Braila. Aceasta le-a atras atentia, intr-un mod transant, ca sunt obligati prin lege sa comunice toate informatiile de interes public catre cetateanul brailean.

“Eu imi fac datoria ca de fiecare data, si la fel ca si-n sedintele trecute, si acum va atrag atentia ca institutia pe care o conduceti se afla in slujba cetateanului. Trebuie sa trimiteti periodic comunicate de presa, astfel incat sa fie publicate, iar ulterior sa ajunga la cetatean. Din nou si am s-o fac mereu, solicit tuturor directorilor de deconcentrate sa puna mana sa citeasca Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica si sa-si faca datoria”, i-a certat aprig prefectul Mihaela Marcu.

Cu un astfel de exemplu s-a confruntat si publicatia Infobraila in momentul in care a solicitat o informatie de interes public, in posesia careia am intrat abia dupa 3 saptamani. Cu toate ca zilnic sunam, de fiecare data primeam acelasi raspuns “directorul nu este, nisti purtatorul de cuvant” si eram sfatuiti sa revenim in ziua urmatoare. Cu chiu cu vai am reusit sa obtine informatia dorita, lucru care da dovada de respect fata de drepturile ce i se cuvin cetateanului cand vine vorba de informare publica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-